01 Απριλίου, 2016

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΗΠΑ!

 

«Άδειασμα» της Αμερικής από τη Ρωσάς, έφερε στην επιφάνεια το Κρεμλίνο, που ουσιαστικά πριν από λίγη ώρα διέψευσε  την πληροφορία που δημοσίευσε η αραβική εφημερίδα «al-Hayat» (με έδρα το Λονδίνο), σύμφωνα με την οποία η Ρωσία και οι ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει από κοινού για το μέλλον του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ!

Χαρακτηριστικά, η εφημερίδα επισήμανε πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι έχει πει σε πολλές αραβικές χώρες πως η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν καταλήξει σε ανεπίσημη συμφωνία για το μέλλον της ειρηνευτικής διαδικασίας για τη Συρία, περιλαμβανομένης της αναχώρησης του Άσαντ για μια άλλη χώρα σε ένα στάδιο που δεν προσδιορίζεται.

«Η Al-Hayat δημοσίευσε πληροφορίες οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. «Αυτό που διαφοροποιεί τη Ρωσία από άλλα έθνη είναι ότι δεν συζητά θέματα αυτοδιάθεσης τρίτων χωρών μέσω διπλωματικών ή άλλων διόδων», πρόσθεσε.

Εξάλλου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι διαδραμάτισαν άμεσο ρόλο στον σχεδιασμό της επιχείρησης για την απελευθέρωση της Παλμύρας από τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν συνολικά περίπου 500 εφόδους, πλήττοντας περισσότερους από 2.000 στόχους του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή της Παλμύρας στο διάστημα 7-27 Μαρτίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας…
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: