11 Απριλίου, 2016

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία δικού του στρατού, ο οποίος θα  υπακούει σε εκείνον και όχι σε κάποιον υπουργό της κυβέρνησης του.

Στις 5 Απριλίου, ο Πούτιν υπέβαλλε νομοσχέδιο στο ρωσικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με το οποίο «χάραξε» μια Εθνική Φρουρά προερχόμενη από τα στρατεύματα του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία αποτελούν και τη κύρια αστυνομική δύναμη.

Επιπλέον, εκτός από τα στρατεύματα, όλες οι επίλεκτες μονάδες του υπουργείου έχοντας το παρατσούκλι «κοσμοναύτες» -  θα συμπεριληφθούν στον στρατό του Πούτιν, με τη δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης. Αμέσως, ο αριθμός της Εθνικής Φρουράς θα υπερβαίνει το 15% των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Αυτός ο ισχυρός και καλά εκπαιδευμένος στρατός, θα ενεργεί έξω από το υπουργείο, κάτω από τις εντολές του Victor Zolotov, του επί χρόνια στενού συνεργάτη του Πούτιν, ο οποίος διόρισε τον Zolotov και επικεφαλή της προσωπικής του σωματοφυλακής.

Η νέα Εθνική Φρουρά έχει τις δικές της υπηρεσίες πληροφόρησης και της έχει χορηγηθεί η εξουσία να μπορεί να εκδίδει άδειες οπλοφορίας, ενώ, έχει και το δικαίωμα να πυροβολήσει χωρίς προειδοποίηση σε «ειδικές περιπτώσεις».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: