05 Απριλίου, 2016

Η ΡΩΣΙΑ "ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ" ΣΤΟΝ ΑΣΑΝΤ!

 

Ένας από τους βασικότερους πυλώνες που θέτουν οι ΗΠΑ στη διαπραγμάτευση για το συριακό, είναι ο διωγμός του Μπασάρ αλ-Άσαντ από την ηγεσία της χώρας. Η Ρωσία όμως είναι αμετακίνητη και δηλώνει πως θα στηρίξει τον Άσαντ μέχρι τέλους. Επιπλέον, οι ΗΠΑ σχολιάζουν αρνητικά την απόφαση αυτή του Κρεμλίνου και τονίζουν πως η επιλογή αυτή ταράζει συθέμελα τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών. 

"Δε θα συμφωνήσουμε ποτέ με την Ουάσινγκτον, αλλά ούτε και με τις υπόλοιπες πρωτεύουσες, οι οποίες επιμένουν πως όλες οι διαδικασίες της διαπραγμάτευσης πρέπει να συντονίζονται με τη δημοφιλή φράση: Ο Άσαντ πρέπει να φύγει", δήλωσε χαρακτηριστικά ένας Ρώσος διπλωμάτης Sergey Ryabkov.  

Ο Ryabkov υπογράμμισε πως αυτή η αντίληψη έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις της Ρωσίας, η οποία δεν επιθυμεί να αλλάζει το πολιτικό σκηνικό τρίτων χωρών, ενώ παράλληλα τόνισε πως τέτοια αιτήματα εξαφανίζουν όποιες πιθανότητες υπήρχαν για θετικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.

Αυτή την ώρα, οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης έχουν την υποστήριξη των δυτικών κρατών, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Οι δυτικές χώρες επιθυμούν απλά να ρίξουν τον σύμμαχο των Ρώσων, απλά και μόνο για να βλάψουν τη Ρωσία, η οποία μάχεται με σθένος κατά των τζιχαντιστών.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: