19 Απριλίου, 2016

ΠΗΡΕ "ΦΩΤΙΑ" ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Την αποστολή εξειδικευμένου προσωπικού της αμερικανικής ακτοφυλακής, στην Ελλάδα, σχεδιάζει το ΝΑΤΟ, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού στο Αιγαίο. Μέχρι τώρα, τα αποτελέσματα των νατοϊκών περιπολιών και της συμφωνίας Ε.Ε-Τουρκίας, δεν ήταν θετικά και σύμφωνα με νέες πληροφορίες, το ΝΑΤΟ εξετάζει νέες ενέργειες για να "βοηθήσει" την Ελλάδα. 

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η Τουρκία δεν συμφωνεί με την έξτρα βοήθεια που σχεδιάζει το ΝΑΤΟ, προς την Ελλάδα, καθώς περιλαμβάνει και τεχνολογικό εξοπλισμό. Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματούχους, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν σχετικές, ξεχωριστές συναντήσεις, για την συνεργασία του ΝΑΤΟ με Ελλάδα και Τουρκία.

Επίσης, έγινε γνωστή η πρόθεση των αμερικανών, για περιπολίες σε περαιτέρω περιοχές του Αιγαίου, όπως Σάμος και Ικαρία, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για "κρυφές" επιθυμίες του Μπαράκ Ομπάμα. Τις υποψίες κίνησε η συνάντηση του αμερικανού προέδρου, με την Καγκελάριο Μέρκελ, την Κυριακή στις 22 Απριλίου, με σκοπό οι ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ελλάδα.

Οι αναλυτές τονίζουν, ότι ο Μπαράκ Ομπάμα αποβλέπει σε δικό του όφελος, και δεν θεωρείται τυχαία η "βοήθεια" που επιδιώκει να λάβει η Ελλάδα, όπως και η ελάφρυνση που ζητά να σημειωθεί στο ελληνικό χρέος...
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: