20 Απριλίου, 2016

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ είχε ο Πρωθυπουργός.  Το τηλεφώνημα διήρκεσε περί τα 20 λεπτά και αφορούσε εξ ολοκλήρου την αξιολόγηση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός μετέφερε στην Καγκελάριο τον προβληματισμό του για τα νέα μέτρα τα οποία ισοπεδώνουν τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τη μεσαία τάξη.

«Είναι αυτονόητο ότι στο κλείσιμο της αξιολόγησης, θα πρέπει να συνεκτιμηθούν οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας» φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας στην Ανγκελα Μέρκελ σε μια απόπειρα να μην πιέσουν οι δανειστές για προληπτικά μέτρα 3 δισ ευρώ. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφερόταν στις επιδόσεις που αποτυπώνονται στην έκθεση της Κομισιόν και οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη από τη Eurostat.

Σύμφωνα με το Μαξίμου η Γερμανίδα Καγκελάριος «έδειξε κατανόηση» στο αίτημα Τσιπρα.Το τηλεφώνημα φέρεται να έγινε με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα. Ερχεται δε, στην πιο κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης, όταν τα περιθώρια δείχνουν να στενεύουν για την επίλυση του αδιεξόδου με τους θεσμούς, ενώ αύριο Τετάρτη ξεκινά εκ νέου η διαπραγμάτευση στην Αθήνα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: