11 Απριλίου, 2016

ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

 

Τι υποστηρίζουν και τι γράφουν οι Σκοπιανοί για όσα έγιναν στην Ειδομένη;
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων “MIA”, ο επικεφαλής του κέντρου υποδοχής προσφύγων στη Γευγελή, Ζόραν Λαζάρεφσκι, αλλά και εκπρόσωποι της περιφερειακής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων της Γευγελής, επιβεβαίωσαν ότι  περί τις 10:30 το πρωί τοπική ώρα, τρεις καλά οργανωμένες ομάδες προσφύγων από τον καταυλισμό της Ειδομένης, 500-700 ατόμων η καθεμία, επιχείρησαν να περάσουν ταυτόχρονα τα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ από τρία διαφορετικά σημεία, καταστρέφοντας τμήματα του μεταλλικού φράκτη.

«Με την έγκαιρη επέμβαση των δικών μας δυνάμεων ασφαλείας, που χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, αλλά και με την επέμβαση της ελληνικής αστυνομίας, οι ομάδες εμποδίστηκαν και επέστρεψαν στον καταυλισμό της Ειδομένης», σημείωσε ο Λαζάρεφσκι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “PLUSINFO” και άλλα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, πηγές της αστυνομίας της πΓΔΜ επιβεβαιώνουν ότι κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο της Γευγελής. 

Σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, οι τραυματισμοί των αστυνομικών προκλήθηκαν από πέτρες και άλλα αντικείμενα που πέταξαν εναντίον τους οι μετανάστες κατά τα επεισόδια.

Από την πλευρά της, η ιστοσελίδα του τ/σ “ALFA TV”σημειώνει ότι υπάρχουν υποψίες πως πίσω από τη σημερινή οργανωμένη προσπάθεια παράνομης εισόδου των μεταναστών στην πΓΔΜ βρίσκονται Βρετανοί και Γερμανοί εθελοντές της ΜΚΟ “Solidarity”, η οποία δρούσε στην Λέσβο και το τελευταίο διάστημα είναι παρούσα στην Ειδομένη.

Επιπλέον αναφέρεται ότι η ελληνική αστυνομία δεν ενημέρωσε τις αρχές της πΓΔΜ για τις προθέσεις αυτές των μεταναστών..Το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία) σε εκτενή ανακοίνωσή του για τα σημερινά επεισόδια στα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ μεταξύ προσφύγων και δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ.

Ανέφερε ότι τραυματίσθηκαν συνολικά 23 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ (14 αστυνομικοί και εννέα στρατιώτες) και πως προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αστυνομικά και σε πέντε στρατιωτικά οχήματα. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών ουσιών για να αποτρέψουν τα άτομα αυτά να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο «για απόπειρα μεταναστών να εισέλθουν παράνομα και με βίαιο τρόπο» στο έδαφος της ΠΓΔΜ και αφήνει αιχμές για την στάση Ελλήνων αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων

«Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, περίπου 3.000 μετανάστες συμμετείχαν σε όλη την διάρκεια των επεισοδίων, ενώ οι ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις δεν επενέβησαν σε καμία περίπτωση για την αποτροπή των επεισοδίων στην συνοριακή γραμμή» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: