14 Απριλίου, 2016

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τις τελευταίες ημέρες κάποια δημοσιεύματα του αντιπολιτευόμενου Τύπου στην Τουρκία, τα οποία δηλώνουν σύμφωνα με τα οποία, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει πληθώρα «φίλων» στο εξωτερικό, οι οποίοι υπογείως προωθούν τα συμφέροντα της Τουρκίας. Ποιοι είναι όμως οι πιο επιφανείς «φίλοι» του Τούρκου Προέδρου;

Πρώτη και καλύτερη απεικονίζεται η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αρκετά συχνά επισκέπτεται την Άγκυρα για να συνομιλήσει με τον Ερντογάν. Πολλές φορές άλλωστε έχουμε παρατηρήσει ότι οι Τούρκοι υποδέχονται τη Μέρκελ με τιμές πλανητάρχη.

Ο δεύτερος φίλος του Ερντογάν, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, είναι ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος πολλές φορές έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι τάσσεται υπέρ της πανθρησκείας. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν έχει δώσει εντολές για σφαγές χριστιανών και Κούρδων, ο θρησκευτικός ηγέτης των καθολικών εξακολουθεί να τον επισκέπτεται συχνά.

Ένας από τους μεγαλύτερους συμμάχους της Τουρκίας είναι ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος υποτίθεται ότι μάχεται κατά του ISIS, αν και στην πραγματικότητα προωθεί τα συμφέροντα των τζιχαντιστών. 

Παρά λοιπόν τις διαρκείς προκλήσεις των Τούρκων, ο Ερντογάν εξακολουθεί να έχει κάποιους σημαντικούς συμμάχους στο πλευρό του. Την ώρα που όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει ο Τούρκος πρόεδρος παραμένουν ανοικτά, αυτοί οι άνθρωποι τον βοηθούν στον αγώνα του υπέρ της Τουρκίας και κατά του ελληνισμού.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: