14 Απριλίου, 2016

ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Ο Γερμανός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, σχολίασε σήμερα πως οι επαφές μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν επαρκείς. Το σχόλιο ήρθε ύστερα από ερώτηση δημοσιογράφων, λίγο πριν την προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Φρανσουά Ολάντ.

Ο Ζάιμπερτ μάλιστα φάνηκε καθησυχαστικός, αφού πρόσθεσε πως ανταλλάσσονται συχνά απόψεις μεταξύ των δύο πλευρών.  «Μην ανησυχείτε. Υπάρχουν αρκετές επαφές με τον κ. Τσίπρα και συνολικά μεταξύ της γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης και στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών. Κάθε συζήτηση είναι καλή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην ουσία όμως, οι δηλώσεις αυτές αποτελούν άδειασμα της Γερμανίας προς τον Αλέξη Τσίπρα, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως η καγκελαρία της Γερμανίας αρνήθηκε να δεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα, λόγω "βεβαρημένου προγράμματος". 
 
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, τόνισε πως υπάρχει λύση για την Ελλάδα και έχει συμφωνηθεί από το προηγούμενο καλοκαίρι. Επιπλέον μίλησε και για τις προθέσεις της Αθήνας, η οποία θέλει να προωθήσει τα νέα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. 

Ο Γιέργκερ αναφέρθηκε και στη διακοπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΔΝΤ και Ελλάδας, καθώς έχουν προκύψει νέες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών: "Οι δύο πλευρές να αξιοποιήσουν το κενό και να συνεχίσουν να εργάζονται στο παρασκήνιο για λύση".
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: