16 Μαρτίου, 2016

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΜΠΛΕΞΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ;

 

Εδώ και πολλά χρόνια με την κρίση (ποιος θα το πίστευε, άλλωστε!) οι Έλληνες το μόνο πράγμα που δεν ακούνε από κυβερνητικό στόμα είναι ένας καλός λόγος! Μια καλή κουβέντα! Μια καλή πράξη! Λίγοι οι σώφρονες! Λίγοι οι συνετοί!

Τα πάντα έχουν αρνητικό πρόσημο! Όποιον υπουργό κι αν συναντήσεις, όποιον κυβερνητικό εκπρόσωπο κι αν ακούσεις, όποιο βουλευτή τύχει και συνομιλήσεις μαζί του, το μόνο πράγμα που εισπράττεις είναι η αδιαφορία, η άγνοια και η αποφυγή ευθύνης. Ακόμα και της πολιτικής ευθύνης! «Μακριά από την πορτούλα μου κι ας είναι κι η αδελφούλα μου»!.. Τίποτε άλλο!

Δείτε για παράδειγμα τη σημερινή ειδησεογραφία! Το λιγότερο που θα αισθανθείς είναι μια απελπισία!.. Ένα τοπίο, που το καλύπτει ένα νέφος μελαγχολίας!.. Ακόμη και τα υπεύθυνα άτομα, ιδιαίτερα μετά το λεγόμενο μεταναστευτικό ή προσφυγικό πρόβλημα, τα βλέπεις να μετεωρίζονται μεταξύ ανυπαρξίας και ουτοπίας, μεταξύ αλήθειας και απίστευτης πραγματικότητας, μη πιστεύοντας τι τους έλαχε να συμβεί!

Τι τους έλαχε να διαχειριστούν! Χθες, με όλα όσα είδαμε να συμβαίνουν στην Ειδομένη, όπου 1.400 άτομα προσφύγων αποφάσισαν κατά ένα περίεργο τρόπο να διαβούν τον δικό τους Ρουβίκωνα ποταμό, προκειμένου να κάνουν την δική τους Έξοδο προς την ελευθερία!

Μακριά από βροχές, καταιγίδες, κρύο, αγέρηδες και τα λασπόνερα της Ειδομένης! Δημιουργήθηκε όμως ένας μεγάλος διπλωματικός προβληματισμός! Ποιοι τους οδήγησαν στην διάβαση του ποταμού;  Και ποιους εξυπηρετούν αυτές οι ενέργειες; Ορισμένοι στην τηλεόραση δεν διστάζουν να μιλήσουν ακόμη και για «προβοκάτσια» δουλεμπόρων!

Τι συμβαίνει; Οι Σκοπιανοί λένε πως ορισμένους από τους μετανάστες, που διέβησαν τον ποταμό, τους γύρισαν πίσω. Δεν το επιβεβαιώνει η Αθήνα. Επιβεβαιώνεται όμως από διάφορους παράγοντες ότι το θέμα αυτό θα έχει διπλωματικές διαστάσεις, λες και αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι λίγα και χρειαζόμαστε κι άλλα προβλήματα! Επικίνδυνα πράγματα!

Και να δούμε πώς θα ξεμπλέξουμε τελικά μ’ αυτό το πρόβλημα, που μας προέκυψε το τελευταίο 24ωρο!

“Απευθύνουμε έκκληση  στους πρόσφυγες είπε ο Πρωθυπουργός να φύγουν από τα σύνορα με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, να μην εκθέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο και να καταφύγουν στα κέντρα υποδοχής που έχει ετοιμάσει η Ελληνική Πολιτεία, σε ανθρώπινες συνθήκες.
  
Καλούμε ακόμα τους διεθνείς οργανισμούς και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις να ελέγξουν τη μετάδοση της παραπληροφόρησης που εκθέτει τους πρόσφυγες σε κίνδυνο.”Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του στο διαδίκτυο.

Αλλά, απ’ ό,τι αποδεικνύεται, φωνάζει «εις ώτα μη ακουόντων»! Ακόμη περισσότερο όταν κάποιοι θέλουν να συνδαυλίσουν τη φωτιά που μας άναψαν ορισμένοι καλοθελητές με όλα όσα κάνουν ή πράττουν! Ένα μονάχα λέμε εμείς, σε τόσο δύσκολους καιρούς, να προσέξουμε μήπως ορισμένοι μας μπλέξουν σε επικίνδυνες ατραπούς! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: