11 Μαρτίου, 2016

ΧΑΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΕ!

 

Η πρόταση της Γερμανίδας καγκελαρίου να συμφωνήσει η ΕΕ με την Τουρκία για το μεταναστευτικό έφερε μεγάλες ενστάσεις στο εσωτερικό της Ένωσης με πολλές χώρες να παίρνουν αποστάσεις. Σε αυτό ήρθε να προστεθεί και η κόντρα της Μέρκελ με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για το κλείσιμο των συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια.

Η Μέρκελ διατυμπανίζει παντού ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι λύση αλλά την ίδια στιγμή εκεί έχουν καταφύγει πολλές χώρες όπως η Σερβία, η Σλοβενία, η Κροατία και η ΠΓΔΜ. Προτείνει να υπάρχουν ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες ώστε να μην εγκλωβίζονται σε ένα σημείο όπως συμβαίνει στην χώρας αλλά δεν φαίνεται να εισακούγεται.

Στηρίζει το σχέδιο στη μετεγκατάσταση 160.000 μεταναστών από την Ελλάδα και την Ιταλία, σε όλα τα κράτη μέλη στο πλαίσιο ενός υποχρεωτικού συστήματος ποσοστώσεων, το οποίο βρίσκεται αντίθετα από πολλά κράτη – ειδικά στην κεντρική Ευρώπη.

Η τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει: «Η μετεγκατάσταση των 66.400 ανθρώπων που έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας από την Ελλάδα, όπως συμφωνήθηκε από τα κράτη μέλη, έχει ξεκινήσει πολύ αργά με μόνο 218 μετεγκαταστάσεις μέχρι τώρα. Μόνο 15 κράτη μέλη έχουν προσφέρει θέσεις στην Ελλάδα για μετεγκαταστάσεις.»
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: