19 Μαρτίου, 2016

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Aεροσκάφος Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Flydubai του Ντουμπάι, (Flydubai Flight 981) που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς το Ροστόφ της Ρωσίας, συνετρίβη σήμερα το πρωί κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στο Ροστόφ στην νότια Ρωσία.

Όπως ανέφεραν πηγές στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti και οι 55 επιβαίνοντες καθώς και τα επτά μέλη του πληρώματος είναι νεκροί. Ο αριθμός των νεκρών επιβεβαιώνεται και από το ρωσικό πρακτορείο Tass και το αμερικανικό δίκτυο CNN, τα οποία επικαλούνται το κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Σύμφωνα με τα μέλη των σωστικών συνεργείων, ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και τέσσερα παιδιά.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 0:50 (ώρα Γκρίνουιτς) - 2:50 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TACC ο πιλότος ήταν Κύπριος από τη Λεμεσό και ήταν η πρώτη του προσγείωση στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο. Πρόκειται για τον Άριστο Σωκράτους από την Λεμεσό ο οποίος ήταν συγκυβερνήτης στη μοιραία πτήση.

Όπως αναφέρουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον 38χρονο πιλότο που ήταν συγκυβερνήτης στη μοιραία πτήση FZ981 του Boeing 737 που συνετρίβη στη Ρωσία. «Πενήντα πέντε επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν. Έξι από τα επτά μέλη του πληρώματος ήταν ξένοι. Ο κυβερνήτης ήταν υπήκοος της Κύπρου», δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Το προξενείο της Ουκρανίας στο Ροστόφ επί του Ντον ανακοίνωσε πως τουλάχιστον οκτώ ουκρανοί πολίτες μπορεί να βρίσκονταν μέσα στο αεροπλάνο. Πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν επίσης σήμερα Σάββατο πως το πρώτο από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροπλάνου βρέθηκε στον τόπο της συντριβής.

«Το αεροσκάφος με 55 επιβαίνοντες και τέσσερα ή πέντε μέλη του πληρώματος συνετρίβη καθώς επιχειρούσε προσγείωση στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στο Ροστόφ» δήλωσε αρχικά στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος Μαρίνα Κοστιούκοβα, της τοπικής υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. «Το αεροσκάφος έπιασε φωτιά μετά την συντριβή του και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 02:00 (ώρα Γκρίνουιτς)», ανέφερε.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: