18 Μαρτίου, 2016

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

 

Το γνωστό γερμανικό περιοδικό Der Spiegel έκανε γνωστό απόψε πως ο ανταποκριτής του αποχώρησε οριστικά από την Τουρκία γιατί δεν του ανανεώθηκε η διαπίστευση για την οποία είχε κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Λέγεται πως αυτή η απόφαση να μην ανανεωθεί έγινε επίτηδες καθώς ο δημοσιογράφος είχε επικρίνει ορισμένες φορές την ηγεσία της Τουρκίας.

"Η συμπεριφορά αυτή απέναντι στον ανταποκριτή μας (...) είναι απαράδεκτη και παραβιάζει την ελευθεροτυπία", καταγγέλλει το Spiegel στον ιστότοπό του. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, παρά "τις προσπάθειες που κατέβαλε επί μήνες", ο δημοσιογράφος Χασνάιν Καζίμ δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει διαπίστευση και ως εκ τούτου άδεια παραμονής.

"Σε πολλά άρθρα του έριξε φως, με ισορροπημένο τρόπο, αλλά επικριτικό, στις καταχρήσεις και τα σφάλματα της κυβέρνησης, όπως κάνει κάθε καλός δημοσιογράφος", σημειώνει επίσης το Spiegel."Η συμπεριφορά των τουρκικών αρχών μπορεί να μας οδηγήσει μόνον σε ένα συμπέρασμα, ότι ο ανταποκριτής μας είναι ανεπιθύμητος λόγω της δουλειάς του εκεί", καταλήγει το περιοδικό στον ιστότοπό του.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: