08 Μαρτίου, 2016

ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΣΩ ΔΝΤ!

 

Μπορεί να θεωρείται σίγουρη η επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα, ωστόσο το πλάνο και η γραμμή που θα ακολουθήσουν είναι θολά.  Όπως ανέφεραν πηγές από την πλευρά των Ευρωπαίων, στο Reuters, κατά το Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, είναι "De facto" ότι θα δοθεί το "πράσινο φως" για την επιστροφή του κουαρτέτου, παρόλο που δεν έχει διευκρινιστεί τι ρόλο θα παίξει στο 3ο μνημόνιο το ΔΝΤ.

Όπως αναφέρει το ίδιο πάντα δημοσίευμα, οι διαφορές των θέσεων μεταξύ Ε.Ε και ΔΝΤ για το τι πρέπει να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, παραμένουν αγεφύρωτες.  «Πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιμένουν ότι είναι αδιανόητο χωρίς το ΔΝΤ, αλλά το Ταμείο γνωρίζει ότι είναι στην καλύτερη διαπραγματευτική θέση που μπορεί να βρεθεί κάποιος» φέρεται ότι δήλωσε αξιωματούχος, στους FT.

Βέβαια, ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς τόσο η Βρετανία όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες, άσκησαν πιέσεις στη Γερμανία, με σκοπό να χαλαρώσει η στάση του Βερολίνου. Όπως αναφέρουν οι FT, οι ΗΠΑ εν όψει της ανθρωπιστικής κρίσης προβλέπει πως η κατάσταση μπορεί να τεθεί εκτός ελέγχου, γι' αυτό και πήρε θέση, όπως ακριβώς και η Βρετανία. 

«Θα ήθελαν να είναι λίγο πιο ευέλικτοι, αλλά η συμφωνία διάσωσης έχει αρκετά ξεκάθαρους στόχους που έχουν υιοθετηθεί από τη Bundestag. Και δεν τολμούν να τους επανεξετάσουν… Αν το ΔΝΤ παραμείνει άκαμπτο έχουμε πρόβλημα» πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: