19 Μαρτίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:«Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, έχει πολλά ασαφή σημεία και πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή της» αναφέρει το Ποτάμι, σχολιάζοντας τα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες. «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε τις πανηγυρικές δηλώσεις του πρωθυπουργού που βλέπει νίκες ύστερα από κάθε Σύνοδο» σημειώνει το Κίνημα.

Ο Κύπριος Άριστος Σωκράτους είναι ο πιλότος του Boeing της εταιρείας Flydubai που συνετρίβη στην πόλη Ροστόφ ον Ντον στη Ρωσία. Την ταυτότητα του πιλότου επιβεβαίωσαν ο ρώσος πρέσβης στη Λευκωσία, αλλά και ο πρέσβης της Κύπρου στη Μόσχα, Γιώργος Κασουλίδης.

Στην επιστολή Γεννηματά απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνοντας, στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πώς χρειάζεται «να βάλουμε τέλος στο παρασιτικό συντηρητικό πελατειακό πολιτικο-οικονομικό σύστημα». Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται και στις μεταρρυθμίσεις που ανέκοψαν οι κυβερνήσεις Σαμαρά και Τσίπρα. Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε ισόγεια κατοικία στη Θεσσαλονίκη.

Τη θέση πως είναι δύσκολη η υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ - Τουρκίας, εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. «Είναι σίγουρα θετικό να υπάρχει συμφωνία, όμως υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και αστερίσκοι. Κατ' αρχήν θα κριθεί από την υλοποίησή της. 

 Η αίσθησή μου είναι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί η συμφωνία αυτή στην πράξη και βεβαίως δεν αποτελεί την κοινή μεταναστευτική πολιτική που θα έπρεπε να αποκτήσει επιτέλους η Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά. 

Κόσμος:Τέσσερις είναι οι νεκροί και αρκετοί οι τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στον πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο Ιστικλάλ, πολύ κοντά στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Τις πληροφορίες για επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης της πόλης. Δείτε εικόνες από το σημείο της επίθεσης (προσοχή σκληρό περιεχόμενο)

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους flydubai επιβεβαίωσε τη συντριβή ενός από τα αεροπλάνα της νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο Ροστόφ ον Ντον της νότιας Ρωσίας. Το αεροπλάνο συνετρίβη σε απόσταση εκατό μέτρων από τον διάδρομο προσγείωσης, κατά την δεύτερη απόπειρά του να προσγειωθεί σε συνθήκες κακής ορατότητας. Δείτε το βίντεο. 

Την παραίτηση του από την θέση του υπουργού Εργασίας της κυβέρνησης Κάμερον ανακοίνωσε ο Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, εκφράζοντας τις διαφωνίες του για τις περικοπές επιδομάτων ύψους 4 δισ. λιρών που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2016. Ο εισαγγελέας του Παρισιού θα ζητήσει την έκδοση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ από τις Αρχές τους Βελγίου, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου από τις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε για τη σύνοδο κορυφής ΕΕ - Τουρκίας. 

«Τον πιάσαμε» δήλωσε ο βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος επιβεβαίωσε τη σύλληψη του πλέον καταζητούμενου φυγά των επιθέσεων στο Παρίσι, τον περασμένο Νοέμβριο, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, στη διάρκεια νέας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, στο προάστιο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών. Ο Αμπντεσλάμ είναι τραυματισμένος, αλλά ζωντανός. Τέσσερις ακόμη τρομοκράτες στα χέρια των Αρχών. 

Οικονομία: Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση υπουργών Εργασίας, Γ.Κατρούγκαλου και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των θεσμών. Πάντως, το κουαρτέτο αναχωρεί την Κυριακή χωρίς συμφωνία, όπως όλα δείχνουν και η συνέχεια παραπέμπεται στις τεχνικές ομάδες.

Αντιμέτωποι με νέο ψαλίδι στα εισοδήματά τους, μέσω της αυξημένης παρακράτησης φόρου αλλά και της εισφοράς αλληλεγγύης, είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι, με βάση την νέα πρόταση της κυβέρνησης για το φορολογικό.

Χωρίς τελική συμφωνία αναχωρεί από την Αθήνα το κουαρτέτο (σταδιακά από την Κυριακή) και η συνέχεια των διαβουλεύσεων παραπέμπεται στις τεχνικές ομάδες. Το Σάββατο αναμένεται συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τους επικεφαλής του κουαρτέτου. 

Αθλητισμός: Την λιγότερο φορμαρισμένη ομάδα της Premier League αντιμετωπίζει η Λέστερ, στην 31η αγωνιστική της διοργάνωσης. Οκτώ ματς απομένουν για το «θαύμα των θαυμάτων» και η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι αγωνίζεται το Σάββατο στο Λονδίνο εναντίον της Κρίσταλ Πάλας, η οποία αγνοεί τη νίκη τους τελευταίους τρεις μήνες. 

Και ποιος το περίμενε, να κλέβει την παράσταση το Κρίσταλ Πάλας -Λέστερ, στην αγωνιστική που περιλαμβάνει το «σούπερ» ντέρμπι του Μάντσεστερ, ανάμεσα στη Σίτι και τη Γιουνάιτεντ.  Η Τότεναμ που διεκδικεί πρωτάθλημα μετά από 55 χρόνια, έχει θεωρητικά εύκολο έργο εναντίον της Μπόρνμουθ. 

Με το πρωτάθλημα να έχει χάσει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον του για την κατάκτηση της 1ης θέσης, αφού ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει τον τίτλο πολύ πριν τον πάρει και μαθηματικά, το ενδιαφέρον για τη συνέχεια της Σούπερ Λιγκ στρέφεται κυρίως στις θέσεις των πλέι οφ, αλλά και την «ουρά» για τον υποβιβασμό. 

 Η αυλαία της 27ης αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο με τρεις αναμετρήσεις. Στις 15:00 η Ξάνθη υποδέχεται τον Λεβαδειακό στα Πηγάδια. Στις 17:15 η Βέροια φιλοξενεί τον Πλατανιά στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Τελευταίος αγώνας του πρώτου «πιάτου» είναι αυτός ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή (19:30). 

Η αισιοδοξία που είχε εκφραστεί από την ΑΕΚ σχετικά με την υπόθεση της αναπροσαρμογής συμβολαίου του Αντρέ Σιμόες, αποδείχθηκε δικαιολογημένη. Χρειάστηκε μία μόνο συνάντηση του εκπροσώπου του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη για να τελειώσει σε χρόνο-ρεκόρ η υπόθεση και ο Πορτογάλος να δεσμεύσει το μέλλον του στον «Δικέφαλο» έως το 2019. 

Ο Πορτογάλος θα υπογράψει εντός των ημερών και θα ανακοινωθεί επισήμως η συμφωνία από την ΠΑΕ.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: