07 Μαρτίου, 2016

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ!

 

Λίγες ώρες πριν από την σημερινή Κρίσιμη σύνοδο Κορυφής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μίλησε στην εφημερίδα Daily Telegraph. Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα, ότι: «η Ευρώπη αυταπατάται εάν πιστεύει ότι οι πρόσφυγες θα μπορούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα».

Σήμερα αναμένεται να συζητήσει η Ε.Ε με την Τουρκία, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Είναι γεγονός πως η Ελλάδα δεν μπορεί να σταματήσει την εισροή των μεταναστών στα παράλια της, ανέφερε ο κ. Τόσκας, με τα στοιχεία να υποστηρίζουν ότι μόνο από την αρχή του έτους έφτασαν στην Ελλάδα, 125.000 μετανάστες. Οι 30.000 από αυτούς βρίσκονται ακόμη στη χώρα, καθώς τα Σκόπια έχουν κλείσει τα σύνορα και περιορίζουν τη διέλευση.

«Θα βρουν τρόπους να συνεχίσουν. Ίσως σε μειωμένους αριθμούς, αλλά θα πάνε όπου θέλουν. Έτσι, ο μόνος τρόπος είναι να υπάρξει συνεργασία βάση λογικής. Δεν θέλουμε να τους επιτρέψουμε την πρόσβαση, αλλά η συνοριακή γραμμή είναι πολύ μεγάλη και προσπαθούμε. Το σύνολο της αστυνομικής δύναμης και του στρατού ελέγχουν αυτά τα σύνορα, ωστόσο είναι πολύ δύσκολος ο έλεγχος των θαλάσσιων συνόρων και των ορεινών περιοχών», είπε ο κ. Τόσκας. 

«Είναι δυνατόν να κρατήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να πάνε αλλού σε στρατόπεδα κράτησης για πάντα; Μπορούμε να τους κρατήσουμε με την βία; … Είναι αδύνατον. Για το λόγο αυτό προτείνουμε αυτοί οι άνθρωποι να πάνε και σε άλλες χώρες της ΕΕ, κατά τρόπο αναλογικό, και οι οικονομικοί μετανάστες να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, ή στην Τουρκία. Φυσικά μπορεί να παραμείνει στην χώρα ένας μικρός αριθμός, ο οποίος δεν μπορεί να είναι σημαντικός», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: