07 Μαρτίου, 2016

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ 8 ΕΩΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Από αύριο 8 Μαρτίου μέχρι και την Πέμπτη 10 Μαρτίου θα συνεδριάσει  υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερωνύμου  η  Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τρίτη 8 Μαρτίου, πριν από την έναρξη των εργασιών, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη θα τελεστεί Συνοδική Θεία Λειτουργία στην οποία θα προεξάρχει ο νεότερος τη τάξει Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Στη συνέχεια στο Μέγα Συνοδικό θα ακολουθήσει προσφώνηση του Μακαριωτάτου Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και η Αντιφώνηση του Αντιπροέδρου της Ιεράς Συνόδου.

Αμέσως μετά ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: "Περί της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου".

Τετάρτη 9 Μαρτίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: "Περί της διδασκαλίας του Μαθήματος των Θρησκευτικών στη Μέση Εκπαίδευση."

Επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: "Τροποποίησις Κανονισμού Συνοδικού Μεγάρου και Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και η προοπτική αυτού." 

Πέμπτη 10 Μαρτίου, θα γίνει επικύρωση των Πρακτικών, και η πλήρωση της Ι.Μ. Καρπενησίου.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: