21 Φεβρουαρίου, 2016

‘’ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ EΛΛΑΔΑ!’’

 

«Εντελώς αποσταθεροποιημένη από αυτή την ανθρωπιστική κρίση, η Ελλάδα θα ήταν εντελώς ανίκανη να θέσει σε εφαρμογή τις μεταρρυθμίσεις για τις συντάξεις που απαιτούν οι δανειστές» γράφει γνωστή γαλλική εφημερίδα.

Μεταξύ άλλων σχολιάζουν οι Γάλλοι ότι αν περάσει το μεταναστευτικό πλάνο για την Ελλάδα τότε κινδυνεύει εκ νέου με απομόνωση. ‘’Η  απόφαση της Βιέννης μπορεί να επιταχύνει την απόλυτη απομόνωση της Αθήνας και την κατάρρευση της ζώνης Σένγκεν. Μπορεί στην Ευρώπη να επικρατήσει το Plan B για το προσφυγικό που προβλέπει το κλείσιμο των εθνικών συνόρων έναντι του Plan A.’’ επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα.

‘’Οι οπαδοί του Plan B, ο καθένας, δηλαδή, για τον εαυτό του με κλείσιμο των εθνικών συνόρων, τις προσεχείς εβδομάδες θέλουν να θάψουν το Plan A της καγκελαρίου και της Κομισιόν’’ προσθέτει. Το θέμα συζήτησης στην τριμερή συνάντηση κορυφής που είχαν Αλέξης Τσίπρας, Ανγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ ήταν γύρω από τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές και το πως αυτές θα αντιμετωπιστούν. 

‘’Η Ελλάδα κινδυνεύει με πολιτική, οικονομική και ανθρωπιστική αποσταθεροποίηση’’ συνεχίζει η εφημερίδα. «Αν τα ευρωπαϊκά σύνορα κλείσουν περισσότερο, χιλιάδες μετανάστες θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. Εντελώς αποσταθεροποιημένη από αυτή την ανθρωπιστική κρίση, η Ελλάδα θα ήταν εντελώς ανίκανη να θέσει σε εφαρμογή τις μεταρρυθμίσεις για τις συντάξεις που απαιτούν οι δανειστές. 

Μια χρηματοπιστωτική κρίση θα επακολουθούσε, καθώς και μια πολιτική κρίση στη συνέχεια (αφού η κυβέρνηση Τσίπρα διαθέτει ισχνή πλειοψηφία). Η κατάσταση θα αποτελούσε ένα νέο κίνδυνο για την Ευρώπη» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: