16 Φεβρουαρίου, 2016

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΒΑΘΙΑΣ ΟΔΥΝΗΣ Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ

 

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και του πολιτικού κόσμου, αλλά και δεκάδες συνάδελφοι της Μαρίας Παπουτσάκη συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας για να αποχαιρετήσουν την αρχόντισσα του εκπαιδευτικού και εκκλησιαστικού ρεπορτάζ που κόσμησε με την παρουσία, την εργατικότητα και την εγκυρότητά της τη δημοσιογραφία για περισσότερα από 30 χρόνια.

Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα και Ρεθύμνης κ. Ευγένιο από την Εκκλησία της Κρήτης και τους Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Βρεσθένης κ. Θεόκλητο, Σύρου κ. Δωρόθεο, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, οι βουλευτές Νάσος Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ), Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ), Ευάγγελος Βενιζέλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βασίλης Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ),Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (ΔΗΜΑΡ), ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και οι πρώην υπουργοί Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Βασίλης Κοντογιαννόπουλος.

Ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Τίτος Γαρεφαλάκης εκπροσώπησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκφράζοντας τα συλληπητήρια της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης για την εκδημία της Μαρίας Παπουτσάκη. Με συγκινητικά λόγια ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο ήθος και το δημοσιογραφικό κύρος της Μαρίας Παπουτσάκη.

Η Μίνα Καραμήτρου απηύθυνε αποχαιρετισμό εκ μέρους των συναδέλφων της στο Mega, ενθυμούμενη όχι μόνο τα περισσότερα από 4.000 ρεπορτάζ που παρήγε στα 23 χρόνια που υπηρέτησε στο κανάλι η Μαρία Παπουτσάκη, αλλά και συγκινητικές στιγμές που έζησαν όλα αυτά τα χρόνια. 

Εκ μέρους των συναδέλφων της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποχαιρέτησε τη Μαρία ο Κώστας Δρακόπουλος.  Η Μαρία Παπουτσάκη έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο, σε ηλικία 63 ετών, από καρκίνο. Εργαζόταν επί 30 χρόνια στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, καλύπτοντας το ρεπορτάζ του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Είχε γεννηθεί στο χωριό Πισκοπιακό Χερσονήσου του Ηρακλείου Κρήτης, σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και από το 1981 εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Πρώτη», «Επικαιρότητα» και «Αυριανή», στο περιοδικό «Ταχυδρόμος», στον ρ/σ «Flash», ενώ επί 23 χρόνια εργαζόταν για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Η Μαρία Παπουτσάκη είχε λάβει από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το «Βραβείο Αξίας του ΑΠΕ». Ήταν παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Αλεξανδρίδη.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: