26 Φεβρουαρίου, 2016

ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΝΤΟΛΗ!

 

Η μία χώρα μετά την άλλη στην Ευρώπη κλείνει τα σύνορα της με την Ελλάδα να μην έχει τρόπους να απαντήσει…Η πλειονότητα των Ολλανδών επιθυμεί την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνοντας ουσιαστικά το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας.

Παράλληλα όπως έχουμε επισημάνει και η Τσεχία καλοβλέπει αυτήν την κίνηση δίνοντας την ευκαιρία στον λαό να αποφασίσει για την τύχη της χώρας του. Η Ευρώπη φαίνεται πως κλονίζεται και δεν βρίσκει λύση στην οικονομική κρίση και τις μεταναστευτικές ροές με αρκετά κράτη-μέλη να καταφεύγουν σε μονομερείς ενέργειες προασπίζοντας μόνο το δικό τους συμφέρον και αγνοώντας τα συλλογικά όργανα.

Η Σλοβενία έκανε γνωστό ότι θα ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορά της με την Κροατία.  Η Σερβία και η ΠΓΔΜ αναζητούν τρόπους να περιορίσουν τη ροή των μεταναστών από την Ελλάδα, και ουσιαστικά κινούνται προς οριστικό κλείσιμο των συνόρων τους, γεγονός που θα αφήσει εκατοντάδες μετανάστες παγιδευμένους στην ελληνική πλευρά.

Το Βέλγιο ενημέρωσε την ΕΕ για προσωρινή αναστολή της συμφωνίας Σένγκεν για την ελεύθερη κυκλοφορία, ενώ η Γαλλία βρίσκεται εν αναμονή δικαστικής απόφασης ώστε να στείλει αστυνομικές δυνάμεις στα γαλλικά σύνορα προκειμένου να αποτρέψουν τους μετανάστες που βρίσκονται στο στρατόπεδο Καλαί να περάσουν στο Βέλγιο, μια κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει περιστατικά βίας.

Όλες αυτές οι εξελίξεις οδηγούν την Ελλάδα σε χαοτικές καταστάσεις καθώς μπορεί να καταλήξει να είναι η μοναδική χώρα που θα δέχεται μετανάστες δημιουργώντας τρομερή αποσυμφόρηση και κοινωνική διαταραχή. Η Ελλάδα οφείλει να διαφυλάξει τα συμφέροντα της με κάθε κόστος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: