07 Φεβρουαρίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Θύμα κακοποιών έπεσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής μία 59χρονη, στη διάρκεια ληστείας μέσα στο σπίτι της, σε πολυκατοικία επί της Γρηγορίου Λαμπράκη 25 στον Πειραιά. Η γυναίκα επέστρεφε από βραδινή έξοδο με τον 74χρονο σύζυγό της.

Ανέβηκε πρώτη στο διαμέρισμα, όπου ήρθε αντιμέτωπη με τρεις ληστές που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και ήταν ήδη μέσα στο σπίτι της όσο το ζευγάρι απουσίαζε. Την εκτίμηση ότι μπορεί να επιτευχθεί λύση του Κυπριακού εντός του 2016 διατύπωσε ο Ν.Αναστασιάδης, εφόσον καταστεί δυνατό να ξεπεραστούν ορισμένες δυσκολίες.

«Η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει εκστρατεία υπέρ της λύσης εάν εκτιμήσω ότι αυτή ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων» διαβεβαίωσε. Με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση της Νίκαιας που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, όπου και θα βρεθούν εκπρόσωποι από τα 135 μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα, βρίσκονται οι αγρότες.

Όσοι δεν έχουν προχωρήσει σε επ΄ αόριστον αποκλεισμό, δεν αποκλείεται να το πράξουν τις επόμενες ώρες. Στη συνάντηση της Νίκαιας θα «κλειδώσει» ο συντονισμός των μπλόκων και θα καθοριστεί το τελικό πλαίσιο διεκδικήσεων. Επιστολή στον πρωθυπουργό απευθύνει ο δήμαρχος Κω προκειμένου να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της έντασης που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη δημιουργία hotspot. «Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις» σημειώνει.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις που μας αναλογούν» τονίζει ο δήμαρχος Περάματος αναφέρομενος στο κέντρο προσφύγων. Τονίζει ότι στο χώρο θα φιλοξενηθούν ταυτοποιημένες οικογένειες προσφύγων, περίπου 500 άνθρωποι κάθε φορά, για 48 έως 72 ώρες το πολύ, οι οποίοι στη συνέχεια θα μετακινούνται στα σύνορα.

Κόσμος: Ιδιαίτερα τεταμένη ήταν η τηλεμαχία μεταξύ των επτά υποψηφίων των Ρεπουμπλικάνων εν όψει των προκριματικών εκλογών στην πολιτεία του Νιού Χαμσάιρ. Παρών και ο Τραμπ, που είχε σνομπάρει προηγούμενο ντιμπέιτ, αλλά τα πυρά όλων στράφηκαν κατά του Μάρκο Ρούμπιο...

Ζωντανό μέσα από τα συντρίμμια πολυώροφης πολυκατοικίας έβγαλαν τα σωστικά συνεργεία της Ταϊβάν έναν 20χρονο, πάνω από 24 ώρες αφότου το κτίριο κατέρρευσε μετά τον μεγάλο σεισμό 6,4 βαθμών που έπληξε τη χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Σε 18 αυξήθηκαν οι νεκροί, ενώ πάνω από 500 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Συνάντηση στο Στρασβούργο θα έχουν σήμερα, Κυριακή η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ με κύριο θέμα στην ατζέντα την αναζήτηση τρόπων για την «απορρόφηση» των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη περνώντας από την Τουρκία στην Ελλάδα, αλλά και τις διαπραγματεύσεις για να αποφευχθεί το λεγόμενο Brexit.

Στην εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς για να θέσει σε τροχιά δορυφόρο επίγειας παρατήρησης προχώρησε τα ξημερώματα της Κυριακής η Βόρειος Κορέα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Νοτίου Κορέας. Έντονες οι διεθνείς αντιδράσεις για την κίνηση της Πιονγιάνγκ που αψηφά τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Εκτάκτως συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ένα διαδραστικό κι εξαιρετικά ενδιαφέρον βίντεο του WorldPopulationHistory.org εξιστορεί την αύξηση του πληθυσμού στη Γη μέσα στα τελευταία 2.000 χρόνια. Το infographic ξεκινάει από την εποχή που ο πληθυσμός του πλανήτη μας ήταν μόλις 170 εκατομμύρια άνθρωποι, καταλήγοντας στο σήμερα των 7.3 δισεκατομμυρίων, ενώ δεν διστάζει να δώσει και μια πρόβλεψη για το μέλλον του παγκόσμιου πληθυσμού.

Οικονομία: Πρόσθετους φόρους σε μεσαία και υψηλά εισοδήματα φέρνουν οι αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, και τις οποίες αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής.

Την απόσυρση από την κυκλοφορία του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, η διαδικασία θα γίνει σταδιακά και αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2016.

Μέχρι τον Απρίλιο θα μπορούν οι δανειολήπτες που έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη το 2015 να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χορηγούν οι τράπεζες για την τεκμηρίωση της κάθε αίτησης, όπως ανέφερε το Σάββατο ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης.

Αθλητισμός:Το βραβείο για το εκπληκτικό γκολ που σημείωσε ενάντια στην Λίβερπουλ, έφτασε λίγες ημέρες αργότερα . Μπορεί ο Τζέιμι Βάρντι να μην σκόραρε απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, αλλά είχε ένα επιπλέον λόγο να γιορτάσει αυτή τη μεγάλη νίκη. Το ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη» μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ (19:30) κλέβει την παράσταση στο κυριακάτικο πρόγραμμα. της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα θέλει να προσθέσει μια ακόμη νίκη στο ενεργητικό της, με τον «δικέφαλο» να έχει τις δυνατότητες να ανατρέψει τα προγνωστικά. Δύσκολη αποστολή θα έχει και η ΑΕΚ, η οποία θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο (17:15). Το υπόλοιπο πρόγραμμα: Ηρακλής-ΠΑΣ Γιάννινα (15:00) και Βέροια-Καλλονή (17:15).




Δεν υπάρχουν σχόλια: