28 Φεβρουαρίου, 2016

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΕΛΛΗΝΙΚΟ"

 

Οι ΗΠΑ "κρύβονται" πίσω από όλες τις εξελίξεις που δρομολογεί το ΝΑΤΟ στην ελληνική θάλασσα του Αιγαίου Πελάγους. Ύστερα από τις διαρκείς συνεδριάσεις, ξεκινούν από μέρα σε μέρα οι διαδικασίες εποπτείας, προκειμένου να γίνει σωστή διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.  Επιπλέον, την επιχείρηση επαναπροώθησης των προσφύγων την έχει αναλάβει η Frontex.

Τα ηνία της επιχείρησης αυτής θα αναλάβει ο ναύαρχος των ΗΠΑ, Μαρκ Φέργκιουσον, ο οποίος είναι διοικητής JFC της Νάπολης. Αν και αρχικά είχε αποφασιστεί να οριστεί ως προϊστάμενος ο Άγγλος ναύαρχος Κλάιβ Τζόνστοουν, τελικά ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ αποφάσισε την αλλαγή, λόγω των δυσκολιών που προέκυψαν, ύστερα από την άσχημη και προκλητική στάση των Τούρκων, οι οποίοι άσκησαν βέτο.
 
Το ΝΑΤΟ λοιπόν αποφάσισε πως τα ηνία της επιχείρησης πρέπει να τα αναλάβει Αμερικανός ναύαρχος, ούτως ώστε να ασκηθούν περισσότερες πιέσεις στους Τούρκους, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν θα κληθούν να συνεργαστούν με εν τέλει με το ΝΑΤΟ και τη Frontex. Το τελευταίο διάστημα, οι ΗΠΑ έχουν αδειάσει αρκετές φορές την Τουρκία, λόγω 

Δεν υπάρχουν σχόλια: