29 Φεβρουαρίου, 2016

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ 70.000 ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Τον εκνευρισμό και την απογοήτευσή του για τη στάση της Ευρώπης στην προσφυγική κρίση εξέφρασε εκ νέου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν 70.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα μέσα στον επόμενο μήνα και μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν 70.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα μέσα στον επόμενο μήνα και μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση της κατάστασης, σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα.Ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε «πολύ εχθρική ενέργεια» την κίνηση της Αυστρίας να επιβάλει πλαφόν στον αριθμό των αιτούντων άσυλο για το 2016. 

Επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια στάση που δείχνει πανικό και συνδέεται με τις επικείμενες εκλογές. Όσον αφορά στο σχέδιο ενεργοποίησης πλοίων του ΝΑΤΟ για την ανάσχεση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο, τόνισε ότι «το κλείσιμο των θαλάσσιων συνόρων δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας».

«Με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν θα είναι εύκολο να κάνουν “τα στραβά μάτια” οι Τούρκοι και να αφήνουν τις βάρκες να ’σκάνε στη μέση της θάλασσας» είπε, κάνοντας παράλληλα την πρόβλεψη ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα οδηγήσει σε περιορισμό των ροών κατά 70%.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο κ. Μουζάλας διέψευσε τις πληροφορίες ότι το γήπεδο baseball στο Ελληνικό θα χρησιμοποιηθεί ως νέος χώρος προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, καθώς - όπως είπε - η εγκατάσταση δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι όλοι «οι χώροι που προετοιμάζονται για την παραμονή προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας είναι χώροι έκτακτης ανάγκης και όχι κανονικοί χώροι φιλοξενίας».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: