29 Ιανουαρίου, 2016

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ... CAPITAL CONTROLS

 

Όλα στην παγκόσμια σκακιέρα πραγματοποιούνται για κάποιο βαθύτερο σκοπό. Το περιτύλιγμα πάντα είναι ελκυστικό αλλά η ουσία είναι διαφορετική. Συγκεκριμένα ο έλεγχος κεφαλαίων πραγματοποιήθηκε με πρόσχημα την περιορισμένη κεφαλαιακή επάρκεια που οι ίδιοι οι κυβερνώντες προκάλεσαν.

Στην ουσία όμως δεν ήταν παρά η αφορμή για να εισαχθεί η ηλεκτρονική παρακολούθηση της διαχείρισης των χρημάτων των πολιτών. Στην Γερμανία προσπαθούν με κάθε τρόπο οι πολίτες να ξεφύγουν από την ηλεκτρονική παρακολούθηση (τσιπ) και εδώ περιμένουμε με αγωνία τον ερχομό τους διότι θα είναι καλό για τους πολίτες όπως λένε.

Το σχέδιο λοιπόν του υπουργείου οικονομικών και της κυβέρνησης Τσίπρα είναι πλαστικό χρήμα παντού κι όλες οι συναλλαγές μας να γίνονται με κάρτες υποχρεωτικά. Προς το σκοπό αυτό οι τράπεζες προκειμένου να δελεάσουν τους ανυποψίαστους πελάτες τους έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία προώθησης καρτών, χρεωστικών αλλά και πιστωτικών, με συνεχείς διαφημίσεις και τηλεφωνικές ενημερώσεις τάζοντας πολλά δώρα, ταξίδια και χρήματα με κληρώσεις στους κατόχους τους!!!

Και το υπουργείο οικονομικών συνδυάζει το αφορολόγητο με το πλαστικό χρήμα. Κι όλα αυτά περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας και της εξοικείωσης των Ελλήνων, ώστε να υποταχθούν και να δεχθούν χωρίς αντιδράσεις το επερχόμενο και σχεδιασμένο εδώ και δεκαετίες ηλεκτρονικό φακέλωμα. Πλαστικό χρήμα λοιπόν παντού, υποχρεωτικά και για μια σειρά από πληρωμές σε ελεύθερους επαγγελματίες και την εφορία, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: