08 Ιανουαρίου, 2016

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΚΟΜΗ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΟΜΒΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ!

 

«Εάν η δοκιμή της Βόρειας Κορέας ήταν επιτυχής, αυτό σημαίνει ότι έχουν μετακινηθεί σε έναν νέο τεχνολογικό επίπεδο και ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία τους για στρατιωτικούς σκοπούς» δήλωσε ο πρώην γενικός διευθυντής του Βρετανικού Βασιλικού Ινστιτούτου Αμυντικών Μελετών, Μάικλ Κλαρκ, σχετικά με την ανακοίνωση της Β. Κορέας για επιτυχή χρήση βόμβας υδρογόνου.

Παράλληλα, ο επίσης και καθηγητής Μάικλ Κλαρκ, εξήγησε ότι τώρα με το θέμα της πυρηνικής  τεχνολογίας,  η Πιονγκγιάνγκ «κάθεται σε έναν καναπέ με τα μεγάλα παιδιά». Ανάμεσα σε αυτά τα μεγάλα παιδιά, βρίσκονται ακόμη πέντε χώρες, που δεν έκρυψαν την ύπαρξη της βόμβας υδρογόνου, απο τα οπλοστάσια τους.

Αυτές οι χώρες είναι:

ΗΠΑ
Ρωσία
Κίνα
Γαλλία
Βρετανία

Αντιθέτως, η Λευκορωσία, η Ουκρανία και το Καζακστάν, έχουν αρνηθεί την κατοχή της καταστροφικής βόμβας. Παράλληλα, υπάρχουν και χώρες που δεν αποκαλύπτουν την κατοχή ή μή, βόμβας υδρογόνου, όπως:

Η Ινδία
Το Ισραήλ
Το Πακιστάν

Ωστόσο, οι περισσότερες χώρες έχουν καταδικάσει έντονα τις δράσεις της Πιονγκγιάνγκ, καθώς η ισχύς μιας βόμβας υδρογόνου είναι 3 έως 4 φορές  μεγαλύτερη από την ατομική.


Δεν υπάρχουν σχόλια: