22 Ιανουαρίου, 2016

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και την Ισραηλινή Υπουργός Δικαιοσύνης Ayelet saked.Η υπουργός δήλωσε κατά την ομιλία της, στο ινστιτούτο  Σπουδών Εθνικής Ασφάλειας στο Τελ Αβίβ, πως: «κάναμε έκκληση στην  διεθνή κοινότητα για την δημιουργία  κουρδικής κυβέρνησης, και ενός νέου κουρδικού κράτους ανάμεσα σε Τουρκία και Ιράν».

Το Ισραήλ δηλαδή, ετοιμάζει την δημιουργία Κουρδικού ανεξάρτητου κράτους, για την αποδυνάμωση των εχθρών τους. Το Ισραήλ πρέπει να «προωθήσει  συγκεκριμένα  μέτρα για να διορθωθεί η αδικία που γίνεται στους  Κούρδους στο μεγαλύτερο έθνος χωρίς κράτος», αναφέρουν τα τοπικά δημοσιεύματα.
 
Η υπουργός Ayelet πρόσθεσε: «ο κουρδικός λαός είναι ένας εταίρος για τον ισραηλινό λαό». «Κούρδοι και  Εβραίοι έχουν μια μακρά ιστορία. Έχουμε κοινά συμφέροντα στην προσπάθεια να σταματήσουμε το ισλαμικό κράτος , και οι Κούρδοι αγωνίζονται κατά του SIS με όλες τις δυνάμεις τους» συνέχισε.
 
Σχετικά με την ίδρυση του ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, ο πρώην κυβερνητικός σύμβουλος  Amos Yadlin, δήλωσε  «20 εκατομμύρια Κούρδοι   είναι οι μοναδική σοβαρή δύναμη που μπορεί να  νικήσει ολοκληρωτικά τον  ISIS. Οι Κούρδοι είναι οι μόνοι που αγωνίζονται εναντίον  των τζιχαντιστών τους οποίους θεωρούν  ως ύψιστη προτεραιότητα τους.» Από την πλευρά του και ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, υποστήριξε το 2014 την δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: