11 Ιανουαρίου, 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ ΛΟΓΩ ΚΙΝΑΣ!

 

Κι όμως πρόκειται για την μεγάλη πτώση του Κινέζικου χρηματιστηρίου που σταμάτησε μάλιστα να λειτουργεί σε δυο συνεδριάσεις από τις τόσο μεγάλες απώλειες που προκλήθηκαν. Οι επενδυτές τρομοκρατημένοι από τις εντάξεις και τις εξελίξεις στο γεωπολιτικό σκηνικό σταμάτησαν να ‘’ρίχνουν’’ χρήμα στις αγορές μια κίνηση που κόστισε 2.5 τρις δολάρια.

Πολλοί αναλυτές μιλούν για την αρχή μιας κρίσης παγκόσμια που θυμίζει πολύ αυτήν του 2008 μόνο που αυτή τη φορά θα ‘’χτυπήσει’’ την Ασιατική δύναμη..Ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος δήλωσε σε συνέδριο στη Σρι Λάνκα ότι η Κίνα δυσκολεύεται να βρει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και η υποτίμηση του νομίσματός της μεταφέρει προβλήματα στον υπόλοιπο κόσμο, προσθέτοντας ότι «όταν κοιτάζω τις χρηματοπιστωτικές αγορές, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, που μου θυμίζει την κρίση που είχαμε το 2008».

Ο Τόνι Κρος, αναλυτής της Trustment Direct, δήλωσε ξεκάθαρα πως «η Κίνα εξακολουθεί να θεωρείται ευρεία απειλή για την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα», ενώ ο Gerry Alfonso, της Shenwan Hongyuan Group Co. στη Σανγκάη, τόνισε ότι «υπάρχουν πολλές ανησυχίες τελευταία για την κινεζική οικονομία, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώνονται είναι αδύναμα.

Η έντονη μεταβλητότητα στην αγορά ισοτιμίας μεγεθύνει το πρόβλημα κι αυτό δεν είναι θετικό για τις αγορές». Όπως φαίνεται τα χειρότερα έρχονται και οι προβλέψεις συνήθως σε τέτοιου είδους ζητήματα σπάνια πέφτουν έξω…

Δεν υπάρχουν σχόλια: