15 Ιανουαρίου, 2016

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ (ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ) Η ΡΩΣΙΑ

 

Έτοιμη για το χειρότερο σενάριο στα οικονομικά της πρέπει να είναι η Ρωσία, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Πρόσθεσε πάντως πως η κατάσταση είναι προς το παρόν διαχειρίσιμη.

Μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στη Μόσχα, ο Μεντβέντεφ είπε ότι τα υψηλά επιτόκια είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που εμποδίζουν την οικονομική ανάπτυξη και ότι ο προϋπολογισμός θα πρέπει να αναθεωρηθεί εάν συνεχίσουν να υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Αλεξέι Λιχατσόφ, οι απώλειες της Ρωσίας από τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτιμώνται στα 25 δισεκ. ευρώ (27 δισ. δολάρια) το 2015.

"Εκτιμούμε τις απώλειες από τις κυρώσεις (της ΕΕ) και τα αντίποινα (της Ρωσίας) στα 40 δισ. δολάρια το 2014 και 50 δισ. δολάρια το 2015 για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και στα 25 δισ. ευρώ για την Ρωσία πέρυσι, μείωση περίπου 1,5% του ΑΕΠ" δήλωσε ο Λιχατσόφ στο φόρουμ Γκαϊντάρ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ μειώθηκε κατά 40% πέρυσι.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: