10 Ιανουαρίου, 2016

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ

 

Μεγάλες αλλαγές φέρνει η εγκύκλιος που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, σύμφωνα με την οποία αρκετοί εκλεκτοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στο μισθολογικό κλιμάκια νωρίτερα, ενώ κάποιος απλός υπάλληλος, θα χρειαζόταν 38 χρόνια προϋπηρεσία!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα εφημερίδας οι διατάξεις του νέου μισθολογίου προβλέπουν: Περιορισμένες αυξήσεις μηνιαίων αποδοχών για περίπου 310.000 μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους

Μηδενικές μεταβολές μισθών για 140.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο. «Πάγωμα» μισθολογικών ωριμάνσεων και συνολικών αποδοχών (μετά την ανακατάταξη των υπαλλήλων και τον υπολογισμό των αποδοχών τους)

Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές:
1.Οι διευθυντές των πολιτικών γραφείων των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών κατατάσσονται στο καταληκτικό (στο υψηλότερο) μισθολογικό κλιμάκιο της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), δηλαδή στο Μ.Κ. 19, στο οποίο αντιστοιχεί βασικός μισθός 2.154 ευρώ. 
Ένας απλός υπάλληλος χρειάζεται προϋπηρεσία 38 χρόνων για να φτάσει σε αυτό το κλιμάκιο.

2.Οι ειδικοί σύμβουλοι των Γενικών Γραμματειών του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, των λοιπών μελών της κυβέρνησης, των υφυπουργών, των γενικών, αναπληρωτών γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων, καθώς και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, κατατάσσονται ως εξής:

*Οι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου σπουδών ή οι απόφοιτοι της ΕΣΔΔΑ κατατάσσονται στο Μ.Κ. 17 της κατηγορίας τους. Για απλό πολίτη απαιτούνται 34 έτη υπηρεσίας! Αυτό σημαίνει ότι όσοι υπάγονται στην κατηγορία ΠΕ δικαιούνται αυτομάτως βασικό μισθό 2.036 ευρώ, ενώ όσοι υπάγονται στην κατηγορία ΤΕ δικαιούνται αυτομάτως βασικό μισθό 1.917 ευρώ.

*Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών κατατάσσονται στο Μ.Κ. 15 της κατηγορίας τους,  Απαιτούμενα τα 30 χρόνια προϋπηρεσίας για τον απλό πολίτη. Αυτό σημαίνει ότι όσοι υπάγονται στην κατηγορία ΠΕ δικαιούνται αυτομάτως βασικό μισθό 1.918 ευρώ, ενώ όσοι υπάγονται στην κατηγορία ΤΕ δικαιούνται βασικό μισθό 1.807 ευρώ.

*Οι λοιποί ειδικοί σύμβουλοι κατατάσσονται στο Μ.Κ. 13 της κατηγορίας τους. Απαιτούμενα τα 26 χρόνια προϋπηρεσίας για τον απλό πολίτη και όπου αντιστοιχεί βασικός μισθός 1.800 ευρώ για τους ΠΕ και 1.697 ευρώ για τους ΤΕ.

3.Οι ειδικοί συνεργάτες των Γενικών Γραμματειών του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, των λοιπών μελών της κυβέρνησης, των υφυπουργών, των γενικών, αναπληρωτών γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων, καθώς και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, κατατάσσονται ως εξής:

*Οι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου σπουδών ή οι απόφοιτοι της ΕΣΔΔΑ στο Μ.Κ. 15 της κατηγορίας τους (ΠΕ 1.918 ευρώ, ΤΕ 1.807 ευρώ).

*Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Μ.Κ. 13 της κατηγορίας τους (ΠΕ 1.800 ευρώ, ΤΕ 1.697 ευρώ). *Οι κάτοχοι πτυχίου ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης στο Μ.Κ. 11 της κατηγορίας τους (ΠΕ 1.682 ευρώ, ΤΕ 1.587 ευρώ).

*Οι λοιποί κατατάσσονται στο Μ.Κ. 13 της κατηγορίας στην οποία ανήκουν (ΔΕ 1.578 ευρώ).

4.Οι μηνιαίες αποδοχές των προϊσταμένων των ειδικών γραφείων της Γενικής Γραμματείας πρωθυπουργού, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού είναι ίσες με αυτές των υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων 1ου βαθμού.

Δηλαδή ο βασικός μισθός τους ορίζεται στο ποσό των 1.960 ευρώ μηνιαίως, ενώ παράλληλα δικαιούνται και επίδομα θέσης ευθύνης 600 ευρώ! Το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών τους φθάνει δηλαδή στο ποσό των 2.460 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: