22 Ιανουαρίου, 2016

ΜΕΡΚΕΛ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ;

 

Εσωκομματικό πόλεμο ανοίγει το προσφυγικό ζήτημα, στο κόμμα της Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τη Deutsche Welle. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι βουλευτές του κόμματος προειδοποιούν την καγκελάριο ότι είναι «λάθος να κρατάμε ανοιχτά τα σύνορα για τους πρόσφυγες» γεγονός που έχει προκαλέσει... αντάρτικο.

Μάλιστα χτες, πραγματοποιήθηκε «μίνι» εσωκομματικό συνέδριο, κεκλεισμένων των θυρών, για να συζυτηθεί η γραμμή που πρόκειται να ακολουθήσουν, ενώ βάσει πληροφοριών, της έγινε σαφές ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί η ελεύθερη εισροή μεταναστών στη χώρα. Από την πλευρά της η κ. Μερκελ επανέλαβε στους δημοσιογράφους τα τρία σημαντικά γεγονότα της περιόδου που ακολουθεί.
 
Δηλαδή: Οι διακυβερνητικές διαβουλεύσεις, την Παρασκευή, στο Βερολίνο με την Τουρκία. Η διάσκεψη δωρητών στο Λονδίνο στις 4 Φεβρουαρίου για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων σε Συρία, Λίβανο και Ιορδανία
 
Το συμβούλιο κορυφής της ΕΕ μέσα Φεβρουαρίου. Στην συνέχεια η καγκελάριος τόνισε: «μόνο μετά θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ένα ενδιάμεσο απολογισμό και να γνωρίζουμε πού ακριβώς βρισκόμαστε». Στις συνομιλίες της με τους βουλευτές η Μέρκελ δεν άφησε κανένα περιθώριο επικείμενης αλλαγής στην πολιτική της και έκανε έκκληση για ενότητα.

«Γνωρίζω τις ανησυχίες σας, αλλά σας καλώ να αναλογιστείτε ότι η δική σας λύση δεν είναι απαλλαγμένη κινδύνων», ανέφερε στους βουλευτές της η Καγκελάριος, που κάλεσε του χριστιανοδημοκράτες να ακολουθήσουν τον δρόμο της, ενώ δεν πρόκειται να αλλάξει πολιτική στάση. Ενδεικτικά, η ΠΓΔΜ, η Σερβία, η Σλοβενία και η Κροατία, έχουν κλείσει τα σύνορα τους.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: