29 Ιανουαρίου, 2016

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ – ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, υποδέχτηκε με κάθε επισημότητα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρόεδρο του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου- Ισραήλ.

Μέσα στη μέρα θα υπάρχουν χωριστές συναντήσεις του κ. Αναστασιάδη με τον κ. Τσίπρα και τον κ Νετανιάχου, ενώ στη συνέχεια και οι τρεις ηγέτες θα παρευρεθούν σε κοινή σύσκεψη, όπου θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα των υδάτινων πόρων.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Αναστασιάδη αστειεύτηκε λέγοντας πως τον βλέπει πιο συχνά και από τους υπουργούς του. Από τη μεριά του ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, σημείωσε ότι αυτή η τριμερής συνάντηση αποτελεί «την κορύφωση μιας προσπάθειας συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2014».

Σημείωσε ακόμη πως θα συζητηθούν ζητήματα σχετικά με την ενέργεια, τον τομέα των μεταφορών, του τουρισμού, των υδάτινων πόρων και ευρύτερα τον οικονομικό τομέα, ενώ αναμένεται να συσταθεί μια Ειδική Επιτροπή που θα παρακολουθεί την πορεία των όσων συμφωνηθούν μέχρι την επόμενη συνάντηση των ηγετών.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: