06 Ιανουαρίου, 2016

ΑΞΟΝΑΣ ΡΩΣΙΑΣ - ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;

 

Οι εξελίξεις στο παγκόσμιο γεωπολιτικό- γεωστρατηγικό σκηνικό είναι ραγδαίες και όπως φαίνεται πολλοί έχουν σπεύσει να προβλέψουν τις μελλοντικές αλλαγές που σαφώς θα διαφοροποιήσουν όλα τα δεδομένα που γνωρίζουμε ως τώρα. Μια από αυτές τις προβλέψεις είναι και του Wayne Madsen δημοσιογράφου -ερευνητή που με την έναρξη του 2016 έδωσε στη δημοσιότητα την δική του πρόβλεψη που αφορά τα μεγαλύτερα παγκόσμια γεγονότα.

Τονίζει ιδιαίτερα εκτός των άλλων πως η Τουρκία δεν πρόκειται να σταματήσει τις επιθέσεις σε ρώσικα και ελληνικά αεροσκάφη καθώς οι ΗΠΑ θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στο ΝΑΤΟ με την αποτυχία τους να υπερασπιστούν την Ελλάδα από τους Τούρκους κάτι που θα έχει σαν κατάληξη τον σχηματισμό μιας Ορθόδοξης Χριστιανικής Συμμαχίας με την Ρωσία, την Σερβία την ανατολική Ουκρανία την Αρμενία, τους Μαρωνίτες του Λιβάνου και τους σιίτες, ως δικαιούχους του νέου συμφώνου.

Αυτό σαφώς θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στον Βλαντιμίρ Πούτιν που θα δει την δημοτικότητα του να εκτοξεύεται με απίστευτα γοργούς ρυθμούς. Αν αυτή η πρόβλεψη γίνει και πραγματικότητα τότε η Ελλάδα πραγματικά μπορεί να αναμένει μια ριζική αλλαγή στην γεωπολιτική σκακιέρα που μάλλον μόνο σε καλό μπορεί να βγει εφόσον μια δυνατή συμμαχία με την Ρωσία είναι όπως φαίνεται το κλειδί για την διάσωση της χώρας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: