08 Ιανουαρίου, 2016

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ

 

Δεδομένου ότι η κινεζική κεντρική τράπεζα αξιολόγησε ότι η κατάσταση του νομίσματος και οι τιμές του πετρελαίου έχουν φτάσει σε χαμηλό 12 ετών, οι ανησυχίες ότι η νέα παγκόσμια οικονομική κρίση είναι προ των πυλών, ανέφεραν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τον George Soros, έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες και επενδυτές του κόσμου.

Ο δείκτης MSCI All-Country World Index είχε πτώση 5,2 % στις τέσσερις πρώτες ημέρες του 2016, με το χειρότερο ξεκίνημα για έναρξη έτους, αναφέρει το Bloomberg. Σύμφωνα με τον Yousef Abbasi, ένας στρατηγικό αναλυτή της αγοράς, η Κίνα υποτίμησε το γουάν πριν από την έναρξη των συναλλαγών στις παγκόσμιες μετοχές του τρέχοντος έτους. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, με τον τρόπο αυτό οι Κινέζοι προσπάθησαν να αναβιώσουν την πεσμένη οικονομία της χώρας. Ο Κρίσνα Memani, επικεφαλής των επενδυτικών γραφείων Oppenheimer, υπογράμμισε ότι η Κίνα δεν έχει εμπειρία στον έλεγχο των αγορών μετοχών και οι αδέξιες δραστηριότητές της κάνουν τη συνολική κατάσταση των πραγμάτων "πολύ χειρότερη από ό, τι χρειάζεται."

Μέχρι στιγμής, η κατάσταση με την Κίνα έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι ο κόσμος μπορεί σύντομα να προσεγγίσει μια περίοδο της νέας κρίσης. Και μια σειρά από παράγοντες υποδεικνύουν ότι η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται. Πάνω από τις τέσσερις πρώτες ημέρες του 2016, τα αποθέματα των αναπτυσσόμενων χωρών έχουν δείξει μια μέση μείωση της τάξης του 2,9 %, που φαίνεται να είναι το χειρότερο αποτέλεσμα από το 2009. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: