21 Δεκεμβρίου, 2015

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

 

«Η Ελλάδα έχει πόνο, αλλά έχει και αποθέματα αισιοδοξίας, ελπίδας και αγάπης» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την τελετή των εγκαινίων του ανακαινισθέντος κτηρίου της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Εκκλησιαστικού Οίκου Ευγηρίας « Ο Καλός Σαμαρείτης» στη Ν. Φιλαδέλφεια.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ

 

Η Βασιλική της Γεννήσεως.είναι ένας χριστιανικός ναός που βρίσκεται στην Αγία πόλη της Βηθλεέμ στην Παλαιστίνη. Ο ναός αυτός είναι ο δεύτερος κατά σειρά τόπος προσκυνήματος του Χριστιανισμού μετά από εκείνον της Αναστάσεως. Θεωρείται ο τόπος γέννησης του Ιησού από τους χριστιανούς από το 2ο αιώνα.

ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

 

Μαδρίτη:«Καλώς ορίσατε στην Ιταλία» είναι ο τίτλος άρθρου στην ισπανική El Pais την επομένη της κάλπης. Σαφής αναφορά στην πολιτική ζωή της Ιταλίας, όπου επί δεκαετίες κυριαρχούσαν συμμαχικές κυβερνήσεις -λίγων μηνών σε αρκετές περιπτώσεις- και ένα Κοινοβούλιο με δεκάδες πολιτικά κόμματα.

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΤΣΑΛΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ

 

Πολλοί έγκυροι γεωπολιτικοί αναλυτές συγκρίνουν την σημερινή κατάσταση στην Συρία με την κατάσταση που υπήρχε στο Σεράγεβο το 1914.Οι ίδιοι αναλυτές συγκρίνοντας τις δύο εποχές τονίζουν, ότι πολλά εξαρτώνται  από την συμπεριφορά του Ρ. Ερντογάν, η οποία  μπορεί να προκαλέσει  έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

ΜΑΧΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Ο πρώτος γύρος των εκλογών στη ΝΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου ολοκληρώθηκε με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να έχει σημαντικό προβάδισμα, αλλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κλέβει τις εντυπώσεις.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΕ

  

Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία στις 24 Νοεμβρίου 2015 και οι προειδοποιήσεις της Άγκυρας προς τη Μόσχα για να τερματίσει τους βομβαρδισμούς στις συριακές περιοχές που κατοικούνται από Τουρκομάνους, ανέδειξαν την πραγματική διάσταση της παράνομης ανάμιξης της Άγκυρας στο συριακό εμφύλιο, μέσω της υποστήριξη που παρέχει στους Τουρκομάνους αντάρτες.

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ


Οικογενειακές στιγμές, θαλπωρή, αγάπη, διάθεση για προσφορά. Των πιστών και των κοσμικών. Της ευωχίας, αλλά και της δυστυχίας. Τα φωτεινά και τα μελαγχολικά. Των παραμυθιών, αλλά και δύσκολων στιγμών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Μετά την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' «περάσαμε το πιο ήσυχο διάστημα στις φυλακές, που έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, εκτιμώντας ότι «το 2016, η κατάσταση στις φυλακές θα είναι καλύτερη από ό,τι ήταν το 2015 και οπωσδήποτε καλύτερη από ό,τι το 2014».

ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

H Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να διαρρήξει τις σχέσεις της με τον τουρκικό λαό, διεμήνυσε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι δεσμοί της Μόσχας με την Άγκυρα δεν θα βελτιωθούν όσο βρίσκεται στην εξουσία η νυν τουρκική ηγεσία.

ΠΩΣ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥΛΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ "ΓΝΗΣΙΑ-ΠΛΑΣΤΑ" ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ

 

Το Ισλαμικό Κράτος έκλεψε "δεκάδες χιλιάδες" μη συμπληρωμένα διαβατήρια στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από δήθεν πρόσφυγες προκειμένου να μεταβούν στην Ευρώπη, σύμφωνα με υπηρεσίες πληροφοριών χωρών της Δύσης, έγραψε σήμερα η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

 

Στην υπόθεση που ονομάζεται "capital controls", υπάρχουν χαμένοι. Υπάρχουν όμως - εκτός από την πλειονότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν - και κάποιοι οι οποίοι κατάφεραν να βγουν κερδισμένοι. 

Ο ΟΜΠΑΜΑ "ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ" ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

 

Ο Ομπάμα δεν άντεξε και έπεσε επιτέλους στα πόδια του Ανατολίτη Άρχοντα! "Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama φαίνεται να εγκαταλείπει οριστικά τη στάση του απέναντι στον Άσαντ και πλέον συμφωνεί ότι οι Σύριοι είναι αυτοί που μπορούν και θα πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους – κάτι που η Ρωσία στηρίζει εδώ και πολύ καιρό", αναφέρει χαρακτηριστικά ο ερευνητής δημοσιογράφος Robert Parry.