19 Νοεμβρίου, 2015

O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ

 

Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος επισκέπτεται αυτή την ώρα τήν Σάμο στά πλαίσια τς μεγάλης κοινωνικς προσφορς τς ρθόδοξης κκλησίας μας πρός τούς μπερίστατους συνανθρώπους μας λόγ τς οκονομικς κρίσης καί τούς διερχομένους πρόσφυγες – μετανστες, ο ποοι τόν τελευταο καιρό καταφθάνουν κατά χιλιάδες στό κριτικό Νησί καί δέχονται κι ατοί τήν μπρακτη γάπη καί τήν συμπαράσταση τς ρθόδοξης κκλησίας.

ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 

H πορεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, λόγω της απήχησης που έχει στον λαό, πάντα παρακολουθούνταν από τους ξένους διπλωμάτες, οι οποίοι αξιολογούσαν πρόσωπα και δράσεις.

ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ISIS ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ

 

Η Γαλλία προσέρχεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ με ψήφισμα για την τρομοκρατία στον απόηχο των επιθέσεων στο Παρίσι, όμως αναμένεται να βρει στο τραπέζι και ανταγωνιστικό προσχέδιο της Ρωσίας - που, καίρια, υπογραμμίζει τη σημασία συνεργασίας με τις «εκάστοτε κυβερνήσεις» όποτε γίνονται επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή εναντίον της ISIS.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡ. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ

 

Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Πέμπτης (19/11) ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΟΒΙΝΙΣΤΗΣ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ;

 

Τους θαυμάσατε όλους αυτούς του απατρίδες Ευρωπαίους; Όλους αυτούς που εξασκώνται σε δεκάρικους για "ευρωπαϊκά ιδανικά" και ευρωπαϊσμό; Τους είδατε όλους αυτούς που βγάζουν σπιριά όταν μιλάμε για εθνική ανεξαρτησία και εθνική αυτοδιάθεση;

ΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Αχμαντίγια.Σύμφωνα με την ερμηνεία του Ισλάμ από την Μουσουλμανική Κοινότητα Αχμαντίγια, οι Ισλαμικές αρχές ορίζουν ότι η κυβερνητική πολιτική θα πρέπει να διαχωρίζεται από το θρησκευτικό δόγμα. Δεν θα πρέπει να δείχνεται εύνοια στον Μουσουλμάνο και όχι στον μη Μουσουλμάνο.

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

 

Μαύρα σύννεφα φαίνεται πως αιωρούνται πάνω από τις σχέσεις της Ρένας Δούρου και του Χρήστου Σπίρτζη, με αφορμή τα προβλήματα των υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Φάρσα αποδείχθηκε τελικά το απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα που δέχθηκε η ελληνογαλλική σχολή στην Αγία Παρασκευή το πρωί της Πέμπτης. Το σχολείο εκκενώθηκε και η αστυνομία ερεύνησε όλους τους χώρους. Σε τίποτα δεν θυμίζει την εντυπωσιακή παραλία των Εγκρεμνών, το τοπίο που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 βαθμών που ταρακούνησε τη Λευκάδα την Τρίτη. 

ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ο ιδιωτικός τομέας στη Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο δημόσιος τομέας όμως δεν αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα  διότι η Προϊστάμενη Αρχή μπήκε στην δημόσια υπηρεσία της Λάρισας και δεν εντόπισε σχεδόν κανέναν να είναι στην δουλειά του.

ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

 

Τη ζεύξη Περάματος-Σαλαμίνας με υποθαλάσσια σήραγγα που θα κατασκευαστεί ως έργο παραχώρησης, ανακοίνωσαν ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και γ.γ. Δημοσίων Έργων Γιώργος Δέδες.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΔΙΚΤΥΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΑΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ISIS

 

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι εξάρθρωσε ένα δίκτυο Αράβων Ισραηλινών τζιχαντιστών που σκόπευαν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Xαλιφάτο, αφού ο ένας από αυτούς κατάφερε να περάσει στη Συρία πετώντας με αλεξίπτωτο πλαγιάς. Έξι άνδρες, όλοι τους από την Τζαλτζούλια, διώκονται για "επαφή με τον εχθρό, απόπειρα διάπραξης εγκλήματος και απόπειρα εξόδου από το Ισραήλ με προορισμό μια εχθρική χώρα".  

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

 

Στο πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος φαίνεται πως τάσσεται η Τουρκία, με τον Τούρκο αρχηγό της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, να προβαίνει σε μια δήλωση βόμβα για το μέλλον της γείτονας χώρας. Όπως όλα δείχνουν το δεξί χέρι του Τούρκου προέδρου αναγνωρίζει και επίσημα τον ISIS ως μια "επαναστατική ομάδα", τονίζοντας πως ο πόλεμος εναντίων των τζιχαντιστών αποτελεί παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.