04 Νοεμβρίου, 2015

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Προσφυγικό, φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και εκκλησιαστική εκπαίδευση ήταν στην ατζέντα των συζητήσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και των Μητροπολιτών Ηλείας κ. Γερμανού και Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΣΟΔΩΝ - ΕΞΟΔΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


ΙΟΥΝΙΟΣ 2019
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος την 28ην Ιουνίου 2019 ενέκρινε τον Απολογισμό Εσόδων–Εξόδων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος του διαχειριστικού έτους 2018.Στον οποίο ιδιαιτέρως σημειώνεται ότι για την πληρωμή φόρων δαπανήθηκαν 2.095.728,43 €, εκ των οποίων για πληρωμή:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ

 
Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το Φεβρουάριο του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, η οποία ωστόσο επί 75 χρόνια αποσιωπήθηκε και από το ελληνικό κράτος.Ο Πόντος, πριν να καταστραφεί τόσο βάρβαρα από τους Τούρκους, υπήρξε αστείρευτη πηγή πνεύματος και πολιτισμού.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ – ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΣΟΥΛΤΣ

 

Το προσφυγικό με το ζήτημα των πλειστηριασμών συνέδεσε ξεκάθαρα, για πρώτη φορά σε ανώτατο επίπεδο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Τετάρτης.

ΓΙΑ ΤΗΝ "ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ" ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

 

Ότι και να λένε στις ΗΠΑ για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρώσος ηγέτης έχει δώσει λαμπρά δείγματα ηγετικών χειρισμών, κυρίως στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και της "προσφυγικής" κρίσης στη Συρία.

ΕΛΠΙΖΕΙ ΞΑΝΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

 

Πάντως, να συνεχίζουν να πανηγυρίζουν Ελληνοκύπριοι για τις «νίκες» του Ταγίπ Ερντογάν είναι το άκρον άωτον της ανοησίας. Το λέω τόσο κυνικά και με το συμπάθιο, αλλά δεν βρίσκω πιο δόκιμο όρο να το πω για να είμαι και πολίτικαλ κορέκτ. Διότι οι πολιτικές εκτιμήσεις, όταν αφορούν την επιβίωσή μας, δείχνουν και το μυαλό που διαθέτουμε να διαχειριστούμε τις εξελίξεις.

ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ ΖΗΤΟΥΝ 45 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

 

«ΘΕΜΑ: Αποπομπή του κ. Φίλη από τη θέση του Υπουργού Παιδείας

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο κ. Φίλης τον οποίον εσείς, τοποθετήσατε στη θέση του Υπουργού Παιδείας, με άρθρο του στο κομματικό σας όργανο την εφημερίδα «Αυγή», την 20-08-2014, αναφέρθηκε με προσβλητικά και απαξιωτικά λόγια απέναντι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που το 1994 αναγνώρισε ομόφωνα την γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, δηλαδή του Πόντου, της Θράκης και της Μ. Ασίας.

ΟΙ 50.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΘΟΥΝ

 
Κατανομή σέ κέντρα φιλοξενίας καί επιδοτήσεις
ΝΑΙ μέν απετράπη ή δημιουργία οικισμού 50.000 προσφύγων στήν Αθήνα, αλλά τελικώς αυτός θά είναι ό αριθμός πού θά καταλήξει στήν χώρα μας. Αυτό προκύπτει από τίς αποφάσεις της άτυπου συνόδου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ή οποία ολοκληρώθηκε τίς πρώτες πρωινές ώρες χθες.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στους δρόμους κατεβαίνουν ξανά μαθητές και φοιτητές αύριο, Πέμπτη, με αίτημα τη διασφάλιση της χρηματοδότησης για τα σχολεία, την αντιμετώπιση των ελλείψεων και την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στα Προπύλαια, ενώ διαδηλώσεις προγραμματίζονται και σε πολλές πόλεις.

ΠΥΡΑΥΛΟΙ SCUD ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΙΚ ΝΕΑ ΑΠΕΙΛΗ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ;

 

Σε νέες απειλές φαίνεται πως έχει προβεί το Ισλαμικό Κράτος, φέρνοντας για άλλη μια φορά στο προσκήνιο του ρωσικούς πυραύλους Scud. Σύμφωνα με βίντεο που έχει έρθει στα φώτα της δημοσιότητας, οι τζιχαντιστές παρελαύνουν με περηφάνια στην Raqqa.

ΝΕΑ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ

 

Τη δημιουργία ενός νέου υποθαλάσσιου δικτύου οπτικών ινών που θα βελτιώσει την τηλεπικοινωνιακή σύνδεση μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου ανακοίνωσε η Cyta. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου της Κύπρου, το νέο σύστημα είναι αποκλειστικής ιδιοκτησίας της Cyta.

ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Στις 9 Νοεμβρίου θα εκδικαστεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή του Αμπντουλάχ Οτσαλάν κατά του Ελληνικού Δημοσίου σχετικά με την παράδοσή του στην Τουρκία το 1999.

ΣΕ 885 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

 

Σε 885 εκλογικά κέντρα με 1.284 κάλπες στο εσωτερικό και 44 στο εξωτερικό θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ηγεσία της ΝΔ στις 22 Νοεμβρίου, όπως αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που συνεδρίασε χθες το απόγευμα.