04 Νοεμβρίου, 2015

ΓΙΑ ΤΗΝ "ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ" ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

 

Ότι και να λένε στις ΗΠΑ για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρώσος ηγέτης έχει δώσει λαμπρά δείγματα ηγετικών χειρισμών, κυρίως στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και της "προσφυγικής" κρίσης στη Συρία.

Ο Πούτιν το κάνει και πάλι, αυτή τη φορά με το επονομαζόμενο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Ήταν επιφυλακτικός στην κλήση από τα Ηνωμένα Έθνη για τη δημιουργία ενός δικαστηρίου «κλιματικής δικαιοσύνης», και πολλοί παρατηρητές λένε ότι ο Πούτιν πιστεύει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι "απάτη".

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Πούτιν «έχει προσφέρει μόνο αόριστες υποσχέσεις και μικρή μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου εν όψει της συνόδου των Ηνωμένων Εθνών του Δεκεμβρίου για το κλίμα στο Παρίσι," σε αντίθεση με τη διοίκηση του Obama που δέχεται τα πιο δραστικά μέτρα.

Ο Stanislav Belkovsky στην κριτική του για τον Πούτιν είπε ότι ο Πούτιν πιστεύει ότι "δεν υπάρχει υπερθέρμανση του πλανήτη κι ότι αυτή είναι μια απάτη για να περιοριστεί η βιομηχανική ανάπτυξη πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας."

Το σχέδιο της προτεινόμενης συμφωνίας του Παρισιού περιλαμβάνει όρους όπως «κλιματική δικαιοσύνη», «χρηματοδότηση για το κλίμα», «η μεταφορά τεχνολογίας» και «κλιματικό χρέος», σύμφωνα με το WorldNetDaily (WND).

Οι περισσότεροι από αυτούς τους όρους είναι ευφημισμοί για τα μέτρα παρεμπόδισης του εμπορίου και τη μεταφορά πλούτου σε χώρες του τρίτου κόσμου, κάτι που οδήγησε πολλούς παρατηρητές να πιστεύουν ότι η παγκόσμια ατζέντα του πλανήτη που προωθείται στο Παρίσι είναι περισσότερο οικονομική παρά περιβαλλοντική.

"Ό, τι και να λένε, οι χώρες που υπογράφουν αυτή η συμφωνία θα ψηφίσουν για να επεκτείνουν την εμβέλεια της γραφειοκρατίας του ΟΗΕ, για το κλίμα, θα εκχωρήσουν την εθνική κυριαρχία, και θα δημιουργήσουν μια δίοδο κατά μήκος της οποίας δισεκατομμύρια θα αναδιανεμηθούν από τις ανεπτυγμένες προς τις φτωχές χώρες", δήλωσε ο Craig Rucker, πρόεδρος της Επιτροπής για ένα Εποικοδομητικό Αύριο.

"Τα αναπτυγμένα κράτη θα πρέπει να μειώσουν τις εκπομπές τους, ενώ οι "φτωχές χώρες" θα επεκτείνουν τις δικές τους. Η Κίνα, η οποία κατέχει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια σε χρέος των ΗΠΑ, θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των "φτωχών". "

"Ο πρόεδρος Ομπάμα και ο Υπουργός Kerry έχουν βυθίσει σε αποτυχίες την εξωτερική μας πολιτική," πρόσθεσε ο Rucker. "Θέλουν απεγνωσμένα να πάρουν υπογραφή για την εν λόγω συμφωνία, έτσι ώστε να μπορούν να έχουν μια νίκη στο ενεργητικό τους.»

Ο Πούτιν, όμως, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα είναι απρόθυμος να υποβάλει τη χώρα του σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Αυτή είναι πραγματική ηγεσία! Να κάνεις ό, τι είναι σωστό για τους ανθρώπους, αντί να προσπαθείς να προωθήσεις την ατζέντα σου. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι, όταν ψάχνουμε για ορθολογική ηγεσία, πρέπει να κοιτάζουμε προς τη Ρωσία, αντί την υποτιθέμενη γη της ελευθερίας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: