01 Οκτωβρίου, 2015

ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΤΗΣ Α.Θ.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄

 

«Στην Α΄ προς Τιμόθεον επιστολή του Αποστόλου Παύλου διαβάζουμε τα εξής:Δει ουν τον Επίσκοπον, ανεπίληπτον είναι, νηφάλιον, σώφρονα, κόσμιον, φιλόξενον, διδακτικόν, μη πάροινον, μη πλήκτην, μη αισχροκερδή, αλλ΄ επιεική, άμαχον, αφυλάργυρον, δει αυτόν και μαρτυρία καλήν έχειν εκ των έξωθεν».Δεν θα είναι υπερβολικό το να ισχυρισθεί κανείς ότι οι γραφικοί αυτοί λόγοι βρίσκουν εφαρμογή και στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου. 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ!

 

12 ΑΡΘΡΑ που προκαλούν

ΣΤΗΝ 81η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ -ΣΤΑΣΙΜΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Επιδόσεις που δεν της επιτρέπουν να βελτιώσει τη θέση της στο διεθνή οικονομικό χάρτη, εξακολουθεί να εμφανίζει η Ελλάδα σε θέματα ανταγωνιστικότητας. Η χώρα παραμένει στάσιμη στην 81η θέση μεταξύ 140 κρατών ανά τον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση του World Economic Forum, “Global Competitiveness Report 2015-2016”.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ

  

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου συγκαλείται η νέα Βουλή, η οποία προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015, και κηρύσσεται η έναρξη της ΙΖ' κοινοβουλευτικής περιόδου (Α' Σύνοδος).

ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΟΙ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ

 

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της ανασκαφής στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, η επικεφαλής αρχαιολόγος κ. Κ. Περιστέρη αποκάλυψε τις επιγραφές που βρέθηκαν στο ταφικό μνημείο και δείχνουν τον… ένοικο του τάφου.

ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΗΝΑ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΩ CAPITAL CONTROLS

 

Παρατείνεται έως το τέλος Οκτωβρίου κάθε αναγκαστική εκτέλεση από την κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει από την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ...

 

Η οικονομική καταστροφή έχει μεγάλες επιπτώσεις στις επιχειρησιακές ικανότητες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες με τον καιρό γίνονται όλο και πιο εμφανείς. Ο Κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο απ’όλους είναι το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο πλέον επιχειρεί με το 50% των κύριων σκαφών επιφανείας να μετρούν 40 χρόνια στην θάλασσα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Δύσκολο βράδυ πέρασαν οι πρόσφυγες της πλατείας Βικτωρίας λόγω καιρικών συνθηκών. Για να προστατευθούν από το κρύο μεταφέρονται στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου. Υπομονή ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. «Η πλατεία Βικτωρίας θα καθαρίσει» είπε σημειώνοντας ότι φτιάχνεται ένα σύστημα παράλληλων χώρων.

ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ YΨΩΣΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

 

Οι θρησκευτικές γιορτές του Ισλάμ, έχουν πληθώρα παραδοσιακών δραστηριοτήτων. Την Πέμπτη 24/9/2015 οι μουσουλμάνοι όλου του κόσμου και μαζί και της Θράκης, γιόρτασαν την γιορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ, χωρίς οι πιστοί να έχουν νηστέψει προηγουμένως.

Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε είπε χθες ότι η χώρα του θα διαθέσει γύρω στα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τους Σύρους και Ιρακινούς που έχουν εκτοπιστεί από τις πατρίδες τους λόγω συρράξεων και για να χτίσει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.