11 Σεπτεμβρίου, 2015

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΑΝΩ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

 

Στην ανάγκη διατήρησης των θρησκευτικών στα σχολεία και συνύπαρξης της μόρφωσης με τον σεβασμό προς τον Θεό αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τα σχολεία, όπου βρέθηκε, για τον αγιασμό με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001: ΤΑ 102 ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

            Διαβάστε όλο το Αφιέρωμα ΕΔΩ....
 


Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

 
ΑΡΘΡΟ Του κ. Αλέξανδρου Μ. Στεφανόπουλου στο Περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ.

Τι είπε ο Πατριάρχης που "ενόχλησε" την Μόσχα (Πατριαρχείο) αλλά και το Κρεμλίνο (Πούτιν) το βάθος όσων είπε και ο αντίκτυπος ανά τις Εκκλησίες της Ορθοδοξίας. Εδώ και χρόνια ο  Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, πέραν των άλλων θαυμαστών έργων και δράσεων που έχει αναλάβει και όντως  πανθομολογούμενος του αναγνωρίζονται,  έχει καθιερώσει μεταξύ άλλων,  με την έναρξη  ή παραμονές  του ενιαυτού (νέον εκκλησιαστικό έτος), κάθε 1η Σεπτεμβρίου να συγκαλεί την Ιεραρχία του Οικουμενικού Θρόνου.

ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑΡΑΧΩΔΗ ΤΡΟΠΟ

 

Το βασικό μετεκλογικό σενάριο της Goldman Sachs είναι ότι όποια κυβέρνηση προκύψει θα εφαρμόσει κανονικά το Μνημόνιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο δρόμος της θα είναι στρωμένος με ρόδα.

ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ!

 

Η  αμερικανιά (ελληνιστί debate) έδειξε το ποιόν του πιο εκφυλισμένου κομματικού συστήματος στην Ευρώπη. Και μόνο η σκέψη για ένα δημόσιο debate με απλούς πολίτες χωρίς προεπιλογή - να ρωτούν, όπως γίνεται στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αντί για τους γνωστούς στημένους δήθεν δημοσιογράφους, οδήγησε σε πανικό τα επιτελεία όλων των κομμάτων. Τους πιάνει σύγκρυο μπροστά σε κάθε σκέψη που τους θέλει αντιμέτωπους με απλούς πολίτες.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ Η "ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ" ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΙΛΙΟΥ

 

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική εκδήλωση με τίτλο «Κυπριακή Βραδιά» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως υπό την Αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.

ΚΡΟΙΣΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 5.000 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ

 

5.000 ημέρες διαμονής στα ξενοδοχεία του προσφέρει στους πρόσφυγες ο Νορβηγός πολυεκατομμυριούχος Πέτερ Στορντάλεν. Ο Στορντάλεν που έκανε περιουσία χάρη στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του, ανακοίνωσε σήμερα ότι προσφέρει στέγαση στους πρόσφυγες που δεν μπορούν να βρουν μια θέση στις παραδοσιακές δομές φιλοξενίας της χώρας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Το τρίτο τηλεοπτικό σποτ δημοσιοποίησε η Λαϊκή Ενότητα την Παρασκευή. Αυτή τη φορά, πρωταγωνίστρια είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου που αλλάζει λάστιχο, ενώ ταυτόχρονα εξηγεί την αλήθεια για το χρέος... Την πρόθεσή του να επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, επαναλαμβάνει σε συνέντευξή του στο Reuters ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΤΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 

Οι πιστωτές της Ελλάδας αναμένουν ότι η πρώτη αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται από το τελευταίο πρόγραμμα για τη χώρα θα αρχίσει τον Οκτώβριο, οπότε θα γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις και θα ανοίξει ο δρόμος για μια συζήτηση με την Αθήνα για την αναδιάρθρωση του χρέους, ανέφεραν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης.

ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Σε εμφύλιο πόλεμο εξελίσσεται ο νέος κύκλος κλιμάκωσης του Κουρδικού στην Τουρκία με την Άγκυρα να έχει ανοίξει μέτωπο με τις δυνάμεις των Κούρδων και του PKK. Στην νοτιοανατολική πόλη Τσιζρέ, στα σύνορα με το Ιράκ, επίκεντρο σκληρών συγκρούσεων, από την περασμένη Παρασκευή επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας.

ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

 

Με το μεταναστευτικό να έχει λάβει και επίσημα μεγάλες διαστάσεις, φαίνεται πως υπάρχουν εκλύσεις από διάφορες μεριές για την εμπλοκή του ελληνικού στρατού στο ζήτημα, το οποίο προς το παρών έχει αναλάβει κατά αποκλειστικότητα το Λιμενικό και η Αστυνομία.

EΡΧΕΤΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΣΤΑ CAPITAL CONTROLS – ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ

 

Την περαιτέρω χαλάρωση στα capital controls προγραμματίζει το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία θα αφορά επιχειρήσεις, φοιτητές, στρατευμένους αλλά και πολίτες.