09 Σεπτεμβρίου, 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Συνήλθε υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου σήμερα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015, στην πρώτη Συνεδρία της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 159ης Συνοδικής Περιόδου.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PRORATA

  

Ως αναγκαία και χρήσιμη χαρακτηρίζουν οι πολίτες τη συμφωνία που επετεύχθη και οδήγησε στο Μνημόνιο 3 ωστόσο αναγνωρίζουν ότι είναι «άδικη» και «χειρότερη από τις δύο προηγούμενες». Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata, η οποία παρουσιάστηκε στην πρεμιέρα του τηλεοπτικού δικτύου Hellasnet.

Ο κ.ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

 

Έτοιμος και αποφασισμένος να  εργασθεί για το καλό της κοινωνίας, για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων που μαστίζουν την χώρα εν μέσω συνθηκών γενικευμένης πολιτιστικής, ηθικής, πολιτικής και οικονομικής κρίσης, δηλώνει ο Θεολόγος και Δημοσιογράφος Γιώργος Βασιλείου, στην πρώτη του δήλωση με την οποία ανακοινώνει την συστράτευση του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΣΚΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 
Δισκοφορία για την οικονομική ενίσχυση του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Μελών και φίλων των Μετώπου

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑΣ

 

Πρόβλημα με την καρδιά του αντιμετώπισε το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας.

ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

 

Στα χέρια της κυπριακής κυβέρνησης βρίσκεται η λεγόμενη “λίστα Λαγκάρντ” της Κύπρου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”.Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο έφορος Φορολογίας μετέβη πριν από λίγες ημέρες στο Παρίσι, και παρέλαβε ο ίδιος προσωπικά τη λίστα με τα ονόματα Κυπρίων, ή που δήλωσαν διεύθυνση στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Την 79η θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα παγκοσμίως ως προς την ποιότητα ζωής που μπορεί να προσφέρει στους ηλικιωμένους. Αντιθέτως, οι καλύτερες χώρες για τα άτομα τρίτης ηλικίας είναι η Ελβετία, η Νορβηγία και η Σουηδία, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της οργάνωσης HelpΑge International, που καταρτίζει τον δείκτη Global AgeWatch Index.

ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Ως μία επιπλέον ανησυχία για τους δανειστές και τους οικονομολόγους χαρακτηρίζει τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου σε ρεπορτάζ του το αμερικανικό δίκτυο CNBC, θέτοντας το ερώτημα αν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος όπως αναφέρεται οδήγησε τη χώρα στις πρόωρες εκλογές για να ενισχύσει τη θέση του, θα καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΗΓΑΓΕ 127 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ

 

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) απήγαγαν τις τελευταίες ημέρες 127 παιδιά στη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε εκπρόσωπος του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος.

ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 500 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 

Πακέτο στήριξης για τους αγρότες ύψους 500 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Νωρίτερα, περί τους 7.000 αγρότες με 1.450 περίπου τρακτέρ, προερχόμενοι κυρίως από το Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Γερμανία πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, λίγα μέτρα μακριά από την έδρα της Κομισιόν, στις Βρυξέλλες.

Η ΤΡΕΜΟΝΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΟΤΑΝ ΚΟΠΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ!

 

Σαρανταοκτώ ώρες προτού την ανακοινώσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματός του, η 25χρονη κυρία Τρεμόντι συμμετείχε σε εκδηλώσεις του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη.