09 Σεπτεμβρίου, 2015

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Την 79η θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα παγκοσμίως ως προς την ποιότητα ζωής που μπορεί να προσφέρει στους ηλικιωμένους. Αντιθέτως, οι καλύτερες χώρες για τα άτομα τρίτης ηλικίας είναι η Ελβετία, η Νορβηγία και η Σουηδία, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της οργάνωσης HelpΑge International, που καταρτίζει τον δείκτη Global AgeWatch Index.

Έναν εφιάλτη ζούσε επί μία εξαετία, από την ηλικία των 4 ετών, 10χρονο κοριτσάκι, το οποίο φέρεται πως έπεσε θύμα βιασμού από συγγενικό της πρόσωπο. Ως δράστης καταγγέλθηκε ο 40χρονος σύζυγος της αδελφής της μικρής μαθήτριας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποπλάνηση παιδιού, βιασμό, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Σκηνές έστησαν έξω από το υπουργείο Ενέργειας στη λεωφόρο Μεσογείων περίπου 50 μεταλλωρύχοι από τις Σκουρίες διαμαρτυρόμενοι για την ανάκληση των εργασιών από τα μέσα Αυγούστου. Στην προσφυγική κρίση και το εκλογικό αποτέλεσμα που αναμένει για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου. 

«Τα νησιά πλούτισαν από τους πρόσφυγες» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ήταν προετοιμασμένη για «σεισμό» 4 βαθμών, αλλά έγινε «σεισμός» 8 βαθμών. Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν έγινε μνημονιακό κόμμα και πως αν η κοινωνία το αναγνωρίσει αυτό, ξαναψηφίζοντάς τον, θα είναι μεγάλη έκπληξη.

Επτά μόνιμα στελέχη (υπαξιωματικοί) της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) τραυματίστηκαν, στη μετωπική σύγκρουση μεταξύ στρατιωτικού οχήματος και λεωφορείου που σημειώθηκε περίπου στις 06:45 την Τετάρτη στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας - Τρικάλων.

Κόσμος:Μία «δίκαιη συμφωνία» είναι ο στόχος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία για το καθεστώς παραμονής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση τόνισε ο ίδιος ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την Τετάρτη. Υπογράμμισε ωστόσο ότι πρέπει να διατηρηθούν οι βασικές ελευθερίες, ανάμεσά τους και η εργασιακή κινητικότητα. Εμπειρογνώμονες του ρωσικού Στρατού βρέθηκαν στη Συρία ανακοίνωσε την Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας για πρώτη φορά επισήμως τις πληροφορίες που ήθελαν τη Μόσχα να ενισχύσει την παρουσία της στην εμπόλεμη χώρα.

Υποχρεωτικό σχήμα ανακατανομής 120.000 προσφύγων σε όλη την ΕΕ ζητά ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στην πρώτη ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Δεν είναι η ώρα για φόβο, αλλά για θαρραλέα μέτρα» τόνισε. Κάλεσε σε αλλαγές στο σύστημα ασύλου και διάνοιξη νόμιμων οδών μετανάστευσης, υπογραμμίζοντας: «Ελλάδα, Ιταλία και Ουγγαρία δεν μπορούν να αφεθούν μόνες τους».

Πυκνός καπνός γέμισε το αεροδρόμιο του Λας Βέγκας όταν αεροσκάφος της British Airways τυλίχτηκε στις φλόγες, εξαιτίας «καταστροφικής βλάβης» στον αριστερό κινητήρα, όπως τη χαρακτήρισε ο πιλότος. Εκτός από 14 άτομα, τα οποία τραυματίστηκαν ελαφρά, όλοι οι επιβαίνοντες - 159 επιβάτες και 13 μέλη του πληρώματος - είναι καλά στην υγεία τους, χάρη στην έγκαιρη εκκένωση του αεροπλάνου.

Το γύρο του κόσμου έχουν κάνει οι φωτογραφίες από το ουγγρικό Ρότσκε με μία εικονολήπτρια που ξεπερνά τα εσκαμμένα όταν καλύπτει τη φυγή προσφύγων μέσω των συνόρων. Ένας πρόσφυγας, με το παιδί του στα χέρια, καταφέρνει να ξεφύγει από την αστυνομία αλλά βρίσκει στο δρόμο του την εικονολήπτρια που κατεβάζει την κάμερα και του βάζει τρικλοποδιά. Νωρίτερα, η ίδια είχε καταγραφεί να κλωτσά και κορίτσι που έτρεχε. Η εικονολήπτρια απολύθηκε.

Οικονομία: Σε ανοδική τροχιά, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω θετικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές αγορές. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές. 

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στις καταγγελίες του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ και πρόεδρου της ΔΑΚΕ Νίκου Κιουτσούκη ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης αλλοίωσε τη σύνθεση της εθνικής αντιπροσωπείας των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) και απέκλεισε τον κ. Κιουτσούκη από αυτή εξέδωσε σήμερα Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών.

Η Ελλάδα είναι το χειρότερο μέρος στη Δυτική Ευρώπη για να ζει τη ζωή του ένας ηλικιωμένος, σε αντίθεση με την Ελβετία που είναι το καλύτερο μέρος για να γεράσει κανείς. Σύμφωνα με τη νέα έκθεση της διεθνούς οργάνωσης HelpΑge International, που καταρτίζει τον παγκόσμιο δείκτη Global AgeWatch Index η Ελλάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά, στην 79η θέση μεταξύ 96 κρατών.

Αθλητισμός: Τους στόχους της νέας σεζόν έθεσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην αθλητική εφημερίδα της Πορτογαλίας, «Record». Ο 37χρονος προπονητής υπογράμμισε πως στόχος είναι η κατάκτηση του νταμπλ και φυσικά μια καλή πορεία στα ευρωπαϊκά κύπελλα: 

«Εκτός από το πρωτάθλημα ο σύλλογος θέλει να κερδίσει το κύπελλο, φυσικά. Και στη συνέχεια υπάρχει η επιθυμία για μία καλή παρουσία στο Champions League». Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η εθνική ομάδα της Βραζιλίας και νίκησε εύκολα τις Ηνωμένες Πολιτείες με 4-1, σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Φόξμπορο και παρακολούθησαν πάνω από 40 χιλιάδες θεατές.

Στα τελικά του Euro προκρίθηκε η Αυστρία, που επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-1 εκτός έδρας της Σουηδίας, σε αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική του 7ου ομίλου. Αντίθετα δύσκολα είναι τα πράγματα για τη Σουηδία, που έχασε τη δεύτερη θέση, στην οποία ανέβηκε η Ρωσία, που επικράτησε εκτός έδρας με 7-0 του Λιχτενσταϊν. Εκτός έδρας νίκησε και το Μαυροβούνιο, που κέρδισε 2-0 τη Μολδαβία και βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πίσω από την τρίτη Σουηδία. 

Σε ό,τι αφορά στον 3ο όμιλο, η Ισπανία επικράτησε εκτός της ΠΓΔΜ με 1-0, ενώ Σλοβακία και Ουκρανία έμειναν στο 0-0. Για τον 5ο όμιλο, η Αγγλία πήρε τη νίκη επί της Ελβετίας με 2-0 και έκανε το 8 στα 8 με τον Γουέιν Ρούνι να σκοράρει ξεπερνώντας τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ των Λιονταριών. Η Εσθονία έχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά καθώς ηττήθηκε με 1-0 από τη Σλοβενία, ενώ η Λιθουανία επικράτησε δύσκολα του Σαν Μαρίνο με 2-1 στις καθυστερήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: