04 Αυγούστου, 2015

ΤΗΝ ΔΕΗΣΙΝ ΜΟΥ ΔΕΞΑΙ ΤΗΝ ΠΕΝΙΧΡΑΝ

 
Την δέησίν μου δέξαι την πενιχράν,  και κλαυθμόν μη παρίδης και δάκρυα, και στεναγμόν, αλλ’ αντιλαβού μου ως αγαθή, και τας αιτήσεις πλήρωσον δύνασαι γαρ πάντα ως πανσθενούς, Δεσπότου Θεού Μήτηρ, ει νεύσεις έτι μόνον, προς την εμήν οικτράν ταπείνωσιν.
 



ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΘΕΜΑΤΑ... ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ

 

Προς την τελική του ευθεία βαίνει ο πρώτος γύρος των συνομιλιών ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το «κουαρτέτο» των δανειστών για την οριστικοποίηση των όρων του νέου οικονομικού προγράμματος.

ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ

 

Άμεσα καλείται να παρέμβει ο υπουργός Δικαιοσύνης στην αποκάλυψη του ΗΟΤ DOC σχετικά με την εκλογή του Ισίδωρου Ντογιάκου στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, δύο μόλις μήνες μετά την εκλογή για την ίδια θέση του εισαγγελέα Παναγιώτη Καραγιάννη. 

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΧΡΥΣΟ;

 

Υπάρχει ένα κρίσιμο ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί: «γιατί η Γερμανία συγκεντρώνει χρυσό;»… Το γεγονός παρατηρείται εδώ και χρόνια, καθώς σποραδικά δημοσιεύματα στον διεθνή οικονομικό τύπο επισημαίνουν κινήσεις παλιννόστησης του χρυσού της Bundesbank που είναι κατατεθειμένος στο εξωτερικό, με περιστασιακές εξηγήσεις.

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

 

Με τις συντάξεις Σεπτεμβρίου που θα καταβληθούν στο τέλος Αυγούστου θα ξεκινήσει η παρακράτηση του ποσοστού 6% από τις χορηγούμενες κύριες συντάξεις για την ασφάλιση κλάδου παροχών ασθενείας των συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Θέματα σχετικά με την διεξαγωγή του εκτάκτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

CNBC: "ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

 

Αφιέρωμα και μάλιστα πρωτοσέλιδο στους επιχειρηματίες που αποφασίζουν, μετά και την επιβολή των capital controls, να εγκαταλείψουν την Ελλάδα φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του το CNBC.

EΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΡΙΒΛΙΝ

 

Την Παρασκευή, την ημέρα που σημειώθηκε η επίθεση εναντίον του σπιτιού της παλαιστινιακής οικογένειας, ο Ρίβλιν ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook ένα κείμενο - στα αραβικά και τα εβραϊκά - με τίτλο «Εκτός από ντροπή, αισθάνομαι οδύνη».

«ΘΕΑΜΑ ΓΙΑ ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ Η ΠΛΕΥΡΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ»

 

«Καυστικός» όπως πάντα εμφανίστηκε για άλλη μία φορά ο Πέτρος Τατσόπουλος, θέλησε να σχολιάσει τον Αλέξη Τσίπρα, των πρώην υπουργό Οικονομικών αλλά και τις κινήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΑ

 

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ένα συριακό μαχητικό αεροπλάνο συνετρίβη τη Δευτέρα σε πολυσύχναστη αγορά στη βορειοδυτική πόλη Αρίχα, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών της Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα, δήλωσαν κάτοικοι και αυτόπτες μάρτυρες.