27 Ιουνίου, 2015

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ

 


Το ερώτημα στο οποίο θα κληθεί να απαντήσει ο ελληνικός λαός την Κυριακή 5 Ιουλίου φωτογραφίζει η ανακοίνωση της ημερήσιας διάταξης της Ολομέλειας της Βουλής η οποία συγκαλείται για τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου.

ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Διαβάστε το Διάγγελμα του Πρωθυπουργού ΕΔΩ.... 

Ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, δηλαδή ουσιαστικά σε μια εβδομάδα, για το "τελεσίγραφο" όπως αποκάλεσε τις τελευταίες απαιτήσεις των δανειστών. Δεν διευκρίνησε όμως τι θα γίνει αν μέσα στο σαββατοκύριακο αποσύρουν οι δανειστές το τελεσίγραφο και επαναφέρουν την πρόταση της ίδιας της κυβέρνησης των 47 σελίδων με μέτρα κοινωνικής σφαγής και ύφεσης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ

 

Με θρησκευτική λαμπρότητα θα εορτάσει και εφέτος η Εκκλησία της Ελλάδος την Ιερά Μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Την Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015, και ώρα 19.00, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με τη συμμετοχή Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και άλλων Μητροπολιτών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή, 5 Ιουλίου, για την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των θεσμών προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών στις Βρυξέλλες.  Συνεδριάζει εκτάκτως από τις 10:30 το πρωί το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του κόμματος εν όψει της συζήτησης στη Βουλή για το δημοψήφισμα.

ΙΣΩΣ ΤΟ «ΚΛΕΙΔΙ» ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

Βιώσιμο, μεν, αλλά μόνο με πρόσθετη χρηματοδότηση, θεωρεί το ελληνικό Χρέος το ΔΝΤ, όπως προκύπτει από τη νέα Ανάλυση Βιωσιμότητας (Debt Sustainability Analysis) που παραδόθηκε στους υπουργούς Οικονομικών στο Eurogroup.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

 

Στροφή 180 μοιρών στην νομολογία του έκανε ο Άρειος Πάγος στο θέμα των συμβασιούχων, και ενώ μέχρι σήμερα επιδίκαζε δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους με διαδοχικές συμβάσεις μίσθωσης έργου ή ορισμένου χρόνου, τώρα κρίνει τις συμβάσεις άκυρες και αποφαίνεται ότι δεν πρέπει να παίρνουν πίσω δεδουλευμένα.

ΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Με την ελληνική κυβέρνηση να απορρίπτει την τελευταία πρόταση των δανειστών για πεντάμηνη παράταση του προγράμματος, με παράλληλη χρηματοδότηση ύψους 15,5 δισ, ευρώ, το έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, που συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, αποκτά δραματικές διαστάσεις.

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ»

 

Το παραμύθι με το «Ένα Καράβι για τη Γάζα» πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Οι στολίσκοι που πλέουν προς τη Γάζα στο όνομα δήθεν του ανθρωπισμού, ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τα γεωπολιτικά συμφέροντα της ισλαμιστικής Τουρκίας στη Μέση Ανατολή, συμφέροντα ενάντια στη συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, ήρθε η ώρα να αποκαλυφθούν.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ

 

Τη στήριξή του προς την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο του Eurogroup εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου κορυφής, ο Κύπριος Πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία προέβη στην ακόλουθη εισαγωγική δήλωση:

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Ελληνίδες, Έλληνες
Η Ελλάδα χθες πέτυχε μια σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία στην Ευρώπη. Σε μια σκληρή και δύσκολη, ίσως για πρώτη φορά, αληθινή διαπραγμάτευση. Θέσαμε στόχους, ήμασταν συγκροτημένοι, δείξαμε αποφασιστικότητα αλλά και ευελιξία, πετύχαμε στο τέλος τον βασικό μας σκοπό.