07 Ιουνίου, 2015

ΣΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ 2016 Ο κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΩΣ ΕΝΟΧΟΣ ΕΠΙ ΑΙΡΕΣΕΙ

 

Μιά Πανορθόδοξος (= Οικουμενική) Σύνοδος συγκαλείται, όταν θα προκύψουν σοβαρά εκκλησιαστικά θέματα και προβλήματα που απαιτούν Ορθόδοξες λύσεις. Τα διάφορα αυτά εκκλησιαστικά θέματα ορίζονται από Προσύνοδο, και ετοιμάζονται και προωθούνται για συζήτηση σε συγκεκρι­μένη ημεροχρονολογία.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΚΥΡΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

  
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κυρού Νικοδήμου (Ζαλούμη), ο οποίος εκοιμήθη πρόωρα 49 ημέρες μετά την ενθρόνισή του, σε τροχαίο ατύχημα στις 21 Μαΐου 1995.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΕ ΠΑΛΙΕΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Η κυβέρνηση Τσίπρα επέτρεψε στους δανειστές να οδηγήσουν τη χώρα σε ολοκληρωτικό δημοσιονομικό στραγγαλισμό. Επέτρεψε να φτάσουν στο σημείο π.χ. τα νοσοκομεία της χώρας να μην διαθέτουν ούτε καν αναλώσιμα. Με αποτέλεσμα οι θάνατοι λόγω ελλείψεων να έχουν εκτοξευθεί. Το νοσηλευτικό προσωπικό αγωνίζεται κυριολεκτικά με νύχια και με δόντια να κρατήσει τα νοσοκομεία ανοιχτά παρά τις ελλείψεις.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

 

Η πορεία της χώρας προς την Ε.Ε. και τον εκδημοκρατισμό, ή η περαιτέρω διολίσθησής της στον αυταρχισμό και τον δογματικό Ισλαμισμό, είναι το διακύβευμα των Βουλευτικών εκλογών που θα γίνουν αύριο στην Τουρκία. Προφανώς, το εκλογικό αποτέλεσμα θα επηρεάσει και το επίπεδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων με θέματα αιχμής τη Θράκη και το Αιγαίο, αλλά και την πορεία των διαπραγματεύσεων για την οριστική επίλυση του Κυπριακού.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

 

Συνολικά δύο χιλιάδες μετανάστες διασώθηκαν σήμερα το πρωί νότια της Σικελίας, χάρη και στην βοήθεια και ευαισθητοποίηση του ιταλοαμερικανικού ζεύγους Κατραμπόνε, που έχει διαθέσει, σε μόνιμη βάση, πολυτελές σκάφος για την διάσωση των «απελπισμένων της θάλασσας».

Η ΕΠΙΚΑΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Επεισόδια στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής όταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έκαψαν κάδους απορριμμάτων και πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

 

Σήμερα Κυριακή των Αγίων Πάντων είναι η τελευταία Κυριακή του «Πεντηκοσταρίου». Με αυτήν τελειώνει ο κινητός κύκλος των εορτών που άρχισε από την Α΄ Κυριακή του Τριωδίου (Τελώνου και Φαρισαίου). Η Κυριακή των Αγίων Πάντων είναι η σφραγίδα της εορταστικής αυτής περιόδου, που μας παρουσιάζει τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος, τους Αγίους Πάντες.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ... ΑΓΡΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ G7

 

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας στο γερμανικό θέρετρο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν καθώς χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν ενάντια στη Σύνοδο της ομάδας των 7 οικονομικά ισχυρότερων χωρών G7, που ξεκινά αύριο στο Ελμάου, στην ειδυλλιακή εξοχή της Βαυαρίας.

ΠΟΥΤΙΝ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ

 

«Αναπτύσσουμε σχέσεις με την Ελλάδα ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ ή ότι βρίσκεται στην Ευρωζώνη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Η ΕΝΤΟΛΗ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ NSA ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

Η κυβέρνηση Ομπάμα εξουσιοδότησε την NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας) να παρακολουθεί τις επικοινωνίες στο Ιντερνετ για τον εντοπισμό κυβερνοπειρατών που δρουν για λογαριασμό ξένων κυβερνήσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΘΕΣΜΩΝ

 

«Ένα τρίτο μνημόνιο λιτότητας θα είναι ό,τι πιο καταστροφικό για τη χώρα» δηλώνει ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Daily Telegraph» και τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί την εξόντωση της χώρας και του ελληνικού λαού εντός της ευρωζώνης.