23 Μαΐου, 2015

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

  

Για το έργο και την προσφορά του στην Βοιωτία τιμήθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Η Άμπελος" στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Α' Αντάμωμα Αρβανιτών" που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού Αγίων Αναργύρων στα Οινόφυτα.

Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ;

 

Στις 11 Ιουνίου του 2013, με απόφαση της τότε συγκυβέρνησης Ν.ΔΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αποφασίζεται να κλείσει η ΕΡΤ και να μετεξελιχθεί σε Δημόσια τηλεόραση και αμέσως μετά σε ΝΕΡΙΤ. Μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε προαναγγελθεί ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΑΝΤΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. ΦΙΛΗ

 

Ενοχλήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Φίλης που έγινε με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, στην Αθήνα μετά από 1.000 χρόνια. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓ. ΒΛΑΣΙΟΥ
  
  
  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όπως ανακοινώθηκε στην αρχή του Νέου έτους με Εγκύκλιό μας, εφέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την εκδημία προς Κύριον του μακαριστού προκατόχου μου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κυρού Νικοδήμου. Ο μακαριστός Νικόδημος σαράντα εννέα ημέρες από την ενθρόνισή του, την 21η Μαΐου φονεύθηκε σε τροχαίο ατύχημα, καθ' οδόν προς την Νέα Ιωνία, ενώ πήγαινε για να λειτουργήση με τον εορτάζοντα τότε Μητροπολίτη.

ΘΕΤΙΚΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΤΕΡΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Θετικά αντικρίζει η Γερμανία το ενδεχόμενο ενεργότερης εμπλοκής της ΕΕ στη νέα διαδικασία για εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, σύμφωνα με τον Γερμανό Πρέσβη στην Κύπρο, Nikolai Von Schoepff, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Λευκωσία.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Κατηγορηματικός ότι η 13η σύνταξη θα δοθεί εντός του 2015 αφού η κυβέρνηση έχει επιτύχει τον στόχο για χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης. Επίσης, επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα θιγούν σε καμία περίπτωση ώριμα και θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟΥ ΛΑΛΕΙΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ...

 

Η διαπραγμάτευση μπορεί να κρατάει τέσσερις μήνες, αλλά τώρα είναι στην πιο κρίσιμη φάση της. Και οι προηγούμενες διαπραγματεύσεις δεν ήταν ούτε εύκολες ούτε σύντομες.Παράδειγμα, ξημερώματα της 31ης Αυγούστου του 2011 η τρόικα έφυγε τα άγρια μεσάνυχτα και για να γυρίσει στρώσαμε τον δρόμο με το χαράτσι στα ακίνητα, το οποίο έκτοτε έχει μεταλλαχθεί σε ΕΝΦΙΑ, πριν λάβει και νέα μορφή, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.

«OΧΙ» ΣΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΡΙΓΑ

 

Κατά των κυρώσεων και της ψυχροπολεμικής ρητορείας τάχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας για το ζήτημα της κρίσης στην Ουκρανία.  Μάλιστα σημείωσε ότι η Ρωσία πρέπει να συμπεριληφθεί στο τραπέζι του διαλόγου για την οικοδόμηση μιας ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφαλείας.

ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΟΤΙ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΓΔΜ

 

Ανεύθυνους χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς της Ρωσίας περί επιβουλής της Βουλγαρίας κατά της ΠΓΔΜ ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Ντάνιελ Μίτοφ.

ΣΕΙΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ «ΜΑΣΑΖ»

 

Επιστροφή στην εσωκομματική πραγματικότητα για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά τις συναντήσεις με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ στη Ρίγα της Λετονίας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.