15 Μαΐου, 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

 

Αγαπητά μου παιδιά,
Μια ξεχωριστή – και φυσικά κάπως δύσκολη – περίοδος στη σχολική ζωή σας είναι τώρα μπροστά σας: οι εξετάσεις! Επειδή έχω δώσει πολλές φορές εξετάσεις στη ζωή μου, μπορώ να σας διαβεβαιώσω με κάθε ειλικρίνεια ότι το αποτέλεσμά τους είναι μονάχα ένας σταθμός, ο οποίος είναι σημαντικός αλλά όχι και καθοριστικός.

ΠΕΡΙ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ

 

Την απάντηση στους υβριστές πολιτικούς της σημερινής Κυβέρνησης έδωσε χθές η Ιερά Σύνοδος με το Ανακοινωθέν της καθώς και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω.

Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ;

 

Πρωτογενές πλεόνασμα είναι το δημοσιονομικό ισοζύγιο μιας χώρας, όταν τα έσοδα υπερβαίνουν τις δαπάνες, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται οι τόκοι. Εφόσον το χρέος τη περίοδο +1 είναι ίσο με το χρέος της περιόδου αυξημένο κατά τους τόκους και μειωμένο κατά το πρωτογενές πλεόνασμα της περιόδου +1, η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος σημαίνει πως η λειτουργία του κράτους δεν επιβαρύνει περαιτέρω το δημόσιο χρέος.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΕΝΩ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ!

 

Στις... καθυστερήσεις αναμένεται να κριθεί το αποτέλεσμα της μάχης των τελευταίων μηνών μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών για "αμοιβαία επωφελή λύση" και ενώ οι απόψεις των δυο πλευρών για το "επωφελές" φαίνεται πως ακόμη απέχουν.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Με επιφύλαξη αντιμετωπίζει η ομοφυλοφιλική κοινότητα το νέο Σύμφωνο Συμβίωσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση και το οποίο επεκτείνεται πλέον και στα ομόφυλα ζευγάρια. Φορείς και οργανώσεις μιλούν για ένα θετικό βήμα, το οποίο, ωστόσο, δεν αγγίζει το θέμα του πολιτικού γάμου και των παιδιών, που αποτελούν βασικές διεκδικήσεις τους.

ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ EΣΧΕΣ

 

Τρεις τελωνειακοί υπάλληλοι και ένας επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών πιάστηκαν στα δίχτυα του «Πόθεν Εσχες», στο πλαίσιο των διενεργούμενων ελέγχων από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΜΕ... ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΠΙΣΩ!

 

Πώς κατάφερε η Ελλάδα να συγκεντρώσει τα 750 εκατομμύρια που απαιτούνταν για την αποπληρωμή της δόσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου; Αυτό το ερώτημα...βασανίζει σήμερα πολλούς αναλυτές, καθώς τις προηγούμενες ημέρες εκφράζονταν φόβοι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αδυνατούσε να αποπληρώσει το ποσό αυτό, λόγω του τεράστιου προβλήματος ρευστότητας που “πνίγει” την ελληνική οικονομία.

ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια ανέφερε ότι οι παραιτήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι αποτελούν θετικό βήμα για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην ΠΓΔΜ.

ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΝΤ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

 

Μύλος έχει γίνει παγκοσμίως με την αποδοχή εκ μέρους της Ελλάδας να «σκεφτεί» την πρόταση της Ρωσίας να γίνει μέλος της τράπεζας των χωρών BRICS (Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας, Νότιας Αφρικής).