04 Μαΐου, 2015

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΙΟ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ «ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»

 

Ουσιαστική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις «βλέπουν» κυβερνητικές πηγές η Αθήνα στοχεύει πλέον σε «συνολική συμφωνία» με τους εταίρους μέσα στο Μάιο.  Μια τέτοια συμφωνία θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση έως το 2016, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει τη συζήτηση για το χρέος, αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές.

Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

 

Η κυπριακή κυβέρνηση φέρεται έτοιμη να συζητήσει τη λειτουργία του αεροδρομίου Ερτζιάν, για τη διεθνή αεροπλοΐα (ελληνική ονομασία «Τύμπου»), εφόσον αυτή γίνει υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας, ICAO (International Civil Aviation Organization), δεν αναγνωρίζει το αεροδρόμιο και πτήσεις γίνονται μέσω Τουρκίας, εκτός εάν πρόκειται για ναυλωμένες πτήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται απευθείας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητώντας να μάθει αν «είναι σε θέση να πει καθαρά και υπεύθυνα στη Βουλή των Ελλήνων και στον ελληνικό λαό τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».

ΕΜΠΛΟΚΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ BRUSSELS GROUP

 

Νέα εμπλοκή σημειώθηκε, στο Brussels Group, κατά τις διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των εταίρων και δανειστών μας. Η εμπλοκή αφορά στις ομαδικές απολύσεις, ενώ οι δανειστές ζητούν επίσης από την κυβέρνηση να μη νομοθετήσει για τις συλλογικές συμβάσεις.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

 

Επέκταση των συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της αγοράς καυσίμων, γενική απογραφή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγορά και των αποθηκευτικών μέσων που διαθέτουν, προσθήκη ιχνηθέτη στα καύσιμα που χρησιμοποιούνται ως «πρώτη ύλη» για λαθρεμπόριο είναι ορισμένα από τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων, τα οποία θα περιληφθούν στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΠ

 

Ο ρόλος της BND στο σκάνδαλο διεθνών παρακολουθήσεων με πρωταγωνίστρια την αμερικανική μυστική υπηρεσία NSA ενδέχεται να μην ήταν απλά υποβοηθητικός.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΗΡΥΞΕ… ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

 

Ενώ πλησιάσουν οι κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία και ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι σχεδόν αδύνατο οι Ισλαμιστές να εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία για να προχωρήσουν στην συνταγματική αναθεώρηση, ο Ταΐπ Ερντογάν ανοίγει ένα καινούργιο μέτωπο με τους Κούρδους, αυτή την φορά με καθαρά θρησκευτικό χαρακτήρα.