04 Μαΐου, 2015

ΕΜΠΛΟΚΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ BRUSSELS GROUP

 

Νέα εμπλοκή σημειώθηκε, στο Brussels Group, κατά τις διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των εταίρων και δανειστών μας. Η εμπλοκή αφορά στις ομαδικές απολύσεις, ενώ οι δανειστές ζητούν επίσης από την κυβέρνηση να μη νομοθετήσει για τις συλλογικές συμβάσεις.

Στις Βρυξέλλες η ελληνική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τουλάχιστον 25 άτομα ανταλλάσσει συνεχώς στοιχεία και προτάσεις με τους τεχνοκράτες των θεσμών, προκειμένου να βρεθεί λύση στα περισσότερα ζητήματα «αγκάθια».

Πληροφορίες ήθελαν την ελληνική πλευρά να ετοιμάζει αίτημα για έκτακτο Eurogroup την Δευτέρα, κάτι που ωστόσο φαίνεται ως ένα απομακρυσμένο ενδεχόμενο, καθώς ο πρόεδρος της ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκινά περιοδεία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με θέμα και την Ελλάδα.

Αισιόδοξος για την επίτευξη μιας καλής συμφωνίας παρά την εμπλοκή στο Brussels Group δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι θα υπάρξει μια καλή συμφωνία, θέτοντας δύο βασικές γραμμές.

Η πρώτη αφορά τη βελτίωση δεδομένων, «σε σύγκριση με όσα έκανε και με όσα προετοίμαζε (βλ. email Χαρδούβελη) η προηγούμενη κυβέρνηση». Η δεύτερη αφορά την εν λόγω συμφωνία, η οποία θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, έστω και με καθυστερήσεις.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: