02 Απριλίου, 2015

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

 
ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
«ΜΗΤΗΡ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ»

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι το τέταρτο τη τάξει από τα τέσσερα Ορθόδοξα Πατριαρχεία, μετά το Οικουμενικό (Κωνσταντινουπόλεως), το Αλεξανδρείας και το Αντιοχείας. Όπως το πρώτο και δεύτερο, είναι και αυτό Ελληνορθόδοξο. Λέγεται επίσης Σιωνίτις Εκκλησία και είναι η πρώτη Εκκλησία που ίδρυσε ο Κύριος, γι΄ αυτό και θεωρείται Μήτηρ απασών των Εκκλησιών. Ο Πατριάρχης Κύριλλος Α' (350-386), «εξύψωσε την Εκκλησίαν Ιεροσολύμων τόσον πολύ, ώστε ο προς αυτήν σεβασμός να είναι μεγάλος.

ΝΤΡΟΠΗ "ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ"

 

Οι υποτακτικοί του Φαναρίου, Βόλου Ιγνάτιος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος δυστυχώς απεδείχθησαν κατώτεροι των περιστάσεων - ανάξιοι της αποστολής τους, διότι υπέγραψαν το κείμενο της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής στο Σαμπεζύ, όπου το κείμενο αυτό μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: 

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ BRUSSELS GROUP (ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΛΙΣΤΑ)

 

Ολόκληρη την 26 σελίδων λίστα που έστειλε στο Brussels Group το ΥΠΟΙΚ δημοσίευσαν οι Financial Times. Μια νέα λίστα μεταρρυθμίσεων κατέθεσε στις ευρωπαϊκές αρχές η ελληνική κυβέρνηση.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Αγώνα δρόμου για την επίτευξη του «έντιμου συμβιβασμού» καταβάλει η κυβέρνηση, με τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες να είναι μεν θετικά, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται συμφωνία πριν από το Πάσχα. 

ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

Λένε ότι ο Τσίπρας (προφανώς για να αποφύγει από διαίσθηση ίσως τα χειρότερα) αντί για το υπουργείο Δικαιοσύνης, έστειλε τη Ζωή στη Βουλή. Με την επιλογή του αυτή μπορεί να σώθηκαν οι δικαστές, έμπλεξαν όμως οι βουλευτές και κυρίως ο ίδιος ο θεσμός του Κοινοβουλίου.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

 

Παράνομες έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο τις απολύσεις στην ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013, κρίνοντας μάλιστα ότι ο διάδοχος φορέας πρέπει όχι μόνο να τους επαναπροσλάβει αλλά απειλείται και με χρηματική ποινή 100 ευρώ την ημέρα σε περίπτωση μη επαναπρόσληψης του κάθε εργαζόμενου!

«ΘΕΜΑ» ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΝΟΥΣΗ-ΒΟΥΤΣΗ;

 

Ειδήσεις έβγαλε η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να φύγει από το Εσωτερικών και να ενσωματωθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΙΚΡΙΤ

 

Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις που αποτελούνται από τον τακτικό ιρακινό στρατό, Σιίτες παραστρατιωτικούς που εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν από το Ιράν και πολιτοφύλακες των αραβικών σουνιτικών φυλών που πρόσκεινται στην κυβέρνηση της Βαγδάτης, κατάφεραν και έφτασαν στο κέντρο της πόλης Τικρίτ.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ «ΑΓΚΑΘΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ

 

Παραμένουν οι διαφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, όπως φάνηκε μετά το τέλος του  Euroworking Group. Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό, καλύτερο από ό,τι περίμενα» είπε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών για την τηλεδιάσκεψη στις Βρυξέλλες.