24 Δεκεμβρίου, 2015

Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΚΛΟΙΟΣ ΣΦΙΓΓΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Το Γεωργιανό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στην Νότια Οσετία υπάρχουν ρωσικοί πύραυλοι "Iskander-M" με  βεληνεκές μάχης 400 χλμ. Η Ρωσία έχει μεταφέρει τον στρατό της στην Αρμενία και το ίδιο συμβαίνει τώρα και με την Οσετία. Οι Ρώσοι έχουν στόχο τα τουρκικά σύνορα αφού στην ουσία έχουν περικυκλώσει την Τουρκία από την Μόσχα με αυτή την στρατηγική.

Ο Αρχηγός του γενικού Επιτελείου των Γεωργιανών Ενόπλων Δυνάμεων Υποστρατηγός Vahtag Kapanadze δήλωσε ότι: «Φυσικά και  έχουμε αυτή την πληροφορία, εμείς προσπαθούμε να παρακολουθούμε επισταμένα τα πάντα στην περιοχή αυτή. Ρωσικά πυραυλικά συστήματα συγκεντρώνονται  στην Γεωργία. Αυτό είναι μέρος  φιλόδοξων ρωσικών σχεδίων.


Η πρώτη απάντηση πρέπει να είναι πολιτική, και επίσης απαιτείται η υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας». Ακόμα ο υπουργός Άμυνας Tian Khidasheli είπε: «Από την άποψη αυτή η γεωργιανή κυβέρνηση διεξάγει τακτικές διαβουλεύσεις με τους εταίρους της».
 
Η Ρωσία έχει στείλει μία ειδική ομάδα την γνωστή ως 58η στρατιά η οποία έχει έδρα στο βόρειο Καύκασο στα σύνορα Τουρκία με Αρμενίας. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, επίσης έχει στείλει πυραύλους, άρματα μάζης, πυροβολικό και ο αριθμός τους φτάνει της 7,5 χιλιάδες σε προσωπικό.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: