06 Δεκεμβρίου, 2015

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΖΕΡΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΓΑΠΗ

 

Αυτά να βλέπουν οι κυβερνώντες μας και να παραδειγματίζονται... Το "αγαπημένο" του Αζερμπαϊτζάν, με το οποίο η χώρα του έχει μία συνεργασία σπάνια στον κόσμο, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. 

Ο τούρκος πρωθυπουργός, μετά την συνάντησή του με τον Αζέρο πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγιεφ δήλωσε πως η Τουρκία είναι πάντοτε με το μέρος του Αζερμπαϊτζάν στο θέμα με το Ναγκόρνο Καραμπάχ, κάνοντας έμμεση επίθεση στην Ρωσία που βρίσκεται στο πλευρό των Αρμενίων.

«Είναι το αγαπημένο μας Αζερμπαϊτζάν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι οι δυο χώρες πέραν του ότι είναι αδερφικές και φιλικές χώρες, αναπτύσσουν τις σχέσεις τους με την αντίληψη «ένα έθνος, δύο κράτη».

"Οι σχέσεις που εξελίχθηκαν μετά την απόκτηση της ανεξαρτησίας του Αζερμπαϊτζάν, βρίσκονται σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο. Το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία, εκτελούν κοινά έργα, προσανατολίζονται στους ίδιους στόχους και κοιτάζουν τα προβλήματα από την ίδια οπτική γωνία, έχουν δηλαδή μια συνεργασία σπάνια στον κόσμο", συμπλήρωσε ο κ. Νταβούτογλου.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: